PTT soyguncularına 5'er yıl hapis

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Kasım 2011 14:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ANTALYA'da PTT Fatih Şubesi'nde soygun yapan Enis Şendur, Ersin Samancı ve Mahmut Övrüç'e, 5'er yıl 10'ar ay hapis cezası verildi. Sanıklara araç kiralamada kendilerine yardımcı olduğu öne sürülen güvenlik görevlisi M.A.Ö. ise beraat etti.

Geçen 20 Temmuz günü PTT Fatih Şubesi'ne gelerek veznedar 43 yaşındaki Ümmü Özkaya'yı tabancayla tehdit eden 3 kişi, kasadaki 2 bin 500 TL'yi alıp kaçtı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, soygundaki kiralık otomobili 26 yaşındaki Ersin Samancı'nın kiraladığını, Hayvanat Bahçesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan M.A.Ö.'nün aracılık ettiğini belirlerken, Samancı ile birlikte 30 yaşındaki Enis Şendur ve 27 yaşındaki Mahmut Övrüç kısa sürede yakalandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıkarılan tutuklu sanıklar Enis Şendur, Ersin Samancı ve Mahmut Övrüç, verilecek karara saygılı olduklarını söyledi. Sanıklardan Enis Şendur, "Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Parayı iade ettik. Takdir sizindir" dedi. Diğer sanıklar da, benzer ifadeler kullandı.

Mahkeme önce tüm sanıklara 14'er yıl hapis cezası verdi. Ardından gasp edilen paranın PTT şubesine iade edildiğini göz önüne alarak cezayı 7'şer yıl hapis cezasına düşürdü. Daha sonra mahkemedeki iyi halleri ve polise teslim oldukları için tüm sanıklara 5'er yıl 10'ar ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan ve kiralamada sanıklara yardımcı olduğu ileri sürülen güvenlik görevlisi M.A.Ö. ise, beraat etti. Kararın okunmasının ardından üç sanığın yakınları ağladı.

PTT'nin Fatih Şubesi, 9 Aralık 2010 tarihinde de veznedar Ümmü Özkaya'nın görevli olduğu anda soyulmuş, 2 bin 500 TL'yi alan soyguncular izini kaybettirmişti. Bu soyguncular yakalanamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber