Devleti koruyana ek ödeme geldi/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2011 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzbinlerce memurun maaşları arasındaki farklılıkların giderilmesini amaçlayan ?eşit işe eşit ücret? düzenlemesi KHK ile yasalaştı

Yasa, aynı ünvan ve kadroda bulunan alt seviyedeki memurlar ile bürokratların maaşlarını dengeleyecek tedbirler içeriyor. KHK ile Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan'ın yakın koruma ve makam hizmetlerinde görev yapan personele, ilave ek ödeme yapılması sağlandı. KHK'ya göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu'na göre maaş alan personel ile subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, sözleşmeli subay ve astsubay adayları ile uzman jandarma ve uzman erbaşlara ek ödeme yapılacak.

Kültür ve Turizm, Sağlık, Meteoroloji, Ulaştırma, Denizcilik Bakanlığı, Karayolları, Orman ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personeline ek ödemeler döner sermayeden karşılanacak.

İle göre ödeme yapılacak

Ek ödeme kararını Maliye Bakanlığı'nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu verecek. Memurlara ayrıca, cetvellerde kadro unvanlarına karşılık gelen gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarlarda ücret ve tazminat verilecek.

Emniyet özel harekât birimlerinde fiilen görev yapanlar ile terörle yaygın ve yoğun bir şekilde mücadeleye yönelik olarak Genelkurmay Başkanlığı'nca belirlenen birliklerde görev yapan subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere, fiilen görev yapıldığı sürece ek tazminat ödenebilecek.

Birçok bakanlığın il müdürü ve bölge müdürleri üç ayrı kademede sınıflandırıldı. Bu kadrolardan İstanbul, Ankara ve İzmir'de görev yapanlar bir kademede, büyükşehir belediyesi bulunan illerde görev yapanlar bir diğer kademede, diğer illerde görev yapanlar ayrı bir kademede sayılarak buna göre maaş alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber