Kaymakam olamadı, çoban oldu...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2005 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu bir genç, 3 yıldır iş bulamadığı için köyünde çobanlık yapıyor. Tek hedefinin kaymakamlık yapmak olduğunu ifade eden genç, AB sürecinde Türkiye'de yaşanan bu manzaranın düşündürücü olduğunu söyledi.

Antakya merkeze bağlı Derince Köyü'nde yaşayan İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu 26 yaşındaki Recep Yazar, mezun olduğu 2002 yılından bu yana iş bulamadığı için köyündeki ineklere bakıyor. 17 yılını okuyarak geçirdiğini fakat iş bulamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirten Yazar, "3 yıldır iş bulamadım, köyde hayvanlara bakıyorum. Görenler şaşırıyor, benden çok şeyler bekliyorlardı, bu vaziyette gördükleri zaman zorlarına gidiyor.

Arkadaşlarımın bir kısmı çalışıyor, bir kısmı iş bulamıyor. Ben kaymakam olmak istiyordum. Üniversiteye girerken tek idealim kaymakam olmaktı ama olmadı. Türkiye'de iş bulmak için belli bir sürenin geçmesi gerekiyor. Ancak geçinmek için para gerekiyor, onun için baba mesleğini yapmak zorunda kaldım. 17 senemi okullarda geçirdim. Bir sürü masraf ettik, şimdi aileme bakamıyorum.

Onlar benden destek bekliyorlar" dedi. Yazar, işsizlik yüzünden evlenemediğini de vurgulayarak, "Bu şartlarda evlenmek zor. AB'ye girme arifesinde bir üniversite mezunun iş bulamayıp çobanlık yapması düşündürücü, gerisini yetkililer düşünsün. Bir sürü üniversite mezunu işsiz. Bunlara iş imkanı sağlansın" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber