Öğretim üyelerinden cübbeli protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2011 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın Tam Gün ve Kamu Hastane Birlikleri hakkındaki düzenlemeleri cübbeli protesto etti.

İzmir Tabip Odası önderliğinde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yataklı servis girişinde toplanan yaklaşık 50 öğretim üyesi, cübbelerini giyerek Sağlık Bakanlığı'nın Tam Gün ve Kamu Birlikleri hakkındaki düzenlemeleri protesto için basın açıklaması yaptı. Akademisyen Hekimler Grubu adına basın açıklamasını okuyan DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Oğuz Kılınç, eylemin tamamen öğretim üyeleri inisiyatifinde geliştiğini belirtti. Son çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile üniversite

hastanelerinin diğer sağlık kuruluşları ile eşdeğer görüldüğünü anlatan Kılınç "Öğretim üyeleri endişelidir. Akademik özerklik elden gitmektedir, siyasallaştırılmaktadır. Bunun için yasal düzenlemeler oluşturulmuştur. Bu konudaki kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşmak için bu eylemi yaptık" dedi. Prof.Dr. Oğuz Kılınç eylemlerini her gün saat 10.30 da aynı yerde sürdüreceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber