Kadın doktora döner bıçaklı saldırıya 17 yıl hapis istendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2011 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da çocuğuna bakmadığı gerekçesiyle kadın doktora döner bıçağı ile saldırmak isteyen babaya 17 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 Ekim'de meydana gelen olayda, İlhan Y. ateşi yükselen oğlu Ayaz Metin Y.'i Acil Servis'e götürdü. Baba ve oğluna akrabaları Ömer A. eşlik etti. Hasta çocuk, Acil Servis'teki ilk müdahalenin ardından çocuk servisinde gözlem altına alındı. Burada görevli doktor Perihan Yasemen Canöz, çocuğu muayene ettiği sırada Ömer A. hastaya ait tahlil raporlarını doktorun önüne fırlatarak bakmasını istedi. Bunun üzerine Doktor Canöz, hastanenin güvenlik görevlilerinden

hastanın başında sadece annesinin kalmasını, diğer yakınlarının dışarı çıkartılmasını söyledi.

İddiaya göre, dışarı çıkmak istemeyen Ömer A., pantolonunda sakladığı 90 santimetre uzunluğundaki bıçağı çıkartarak, "Beni dışarı çıkaramazsın. Bu çocuğa bir şey olursa, sizi öldürürüm. Buradan çıkamazsınız" diyerek tehdit etti. Diğer şüpheli İlhan Y. de güvenlik görevlisi Barış Ocak'ın karnına bıçak dayayarak, "Seni keserim. Delik deşik ederim, öldürürüm" dedikten sonra, diğer güvenlik görevlisi Mehmet Gönen'in boğazına bıçak dayayarak, "Sizi kesmek mi lazım?" diyerek tehdit etti.

İhbar üzerine servise gelerek ellerindeki bıçakları bırakmasını söyleyen polis memurlarına da sanıklardan Ömer A. küfredip "Sizi öldürürüm" diyerek elindeki bıçağı bırakmadı. İhan Y. de, "Ben askerim. Siz kim oluyorsunuz? Bana dokunamazsınız" diye bağırdı.

Polis ekipleri tarafından zor kullanılarak gözaltına alınan zanlılar, götürülürken hastanenin 70 lira değerindeki kapı camını da kırdı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede, sanıklar Ömer A. ile İlhan Y. hakkında, hakaret suçundan 2'şer yıl, tehdit suçundan 5'er yıl, görevi yaptırmamak için direnme suçundan 4'er yıl, kamu malına zarar verme suçundan da 6'şar yıla kadar olmak üzere toplam 17'şer yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame kabul edilirse sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Olayın ardından meslektaşlarının düzenlediği protesto eylemine elindeki hedef tahtasıyla katılan Doktor Canöz, ölümden son anda kurtulduğunu belirterek, "Hasta Acil Servis'e ateş şikayeti ile getirilmiş. Acil Servis'te kavga edince bizim bulunduğumuz 6'ncı kattaki servise göndermişler. Hasta gelince hemen gerekli müdahaleyi yaptım. Ateşine bakıldı. Daha sonra bir süreliğine çocuğun yanından ayrılmaya kalkışınca, babası bana bağırıp üzerindeki bıçağı çekip saldırdı. Eğer güvenlik görevlileri olmasaydı

ölmüştüm" diyerek yaşadıklarını anlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber