Ucuz diye alınan ayakkabı hastalıklara yol açabilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2011 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Kunduracılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı Recep Bakıcı, fiyatı ucuz diye alınan ayakkabıların bir çok hastalığın sebebi olabileceğini belirtti.Recep Bakıcı, "Sağlıksız ayakkabı ayak sorunlarının önemli bir kısmının nedenidir. Sağlıklı yapılmayan ayakkabılar ayak terlemesi, çabuk yorulma, topuk ağrısı, bel ağrısı gibi bir çok hastalığa neden olabilir." dedi.

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte bir çok kimse başta çizme olmak üzere kışlık ayakkabı almak için çarşı pazar dolaşmak zorunda kalıyor. Çoğunlukla kapalı sert malzemeden yapılan kışlık ayakkabıların yazlık ayakkabıya göre daha önemli olduğunu vurgulayan Bakıcı, kışlık ayak alırken daha dikkatli olunması gerektiğini aksi takdirde mantar, deri çatlakları, damar hastalığı, ayakta şekil bozukluğu, tırnak batması gibi sorunlara neden olacağını belirtti. Her yıl uyarıların yapılmasına rağmen tüketicilerin hala daha ucuz, sağlıksız ayakkabıların alındığını belirten Bakıcı, "Vatandaş kışlık ayakkabı alırken şıklık adına ortaya konulan sivri burunlu, uzun topuklu ayakkabılar alıyorlar. Tabi bu da sağlık açısından pek çok sıkıntıyı da beraberinde getiriyor. Mesela sivri burunlu ayakkabı parmakları uca doğru toplayarak üst üste bindirir. Bu da parmakların doğal duruşunu, ayak baş parmak bozukluğunu meydana getirir. Ayakkabının üst kısmı seya dediğimiz doğal malzemeden imal edilmiş olmalı sentetik malzeme kullanılmamalıdır." diye konuştu.

Çin'den ithal edilen ayakkabılara karşı da vatandaşları uyaran Bakıcı, ayakkabı alınırken içinde deri olup olmadığını nerede üretildiğini gösteren yazı bulunduğunu ve ayakkabı alırken mutlaka bu yazıya okunarak alınması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber