Milli Piyango İdaresi'nin özelleştirilmesine ilişkin taslak hazırlanıyor.

Haber Giriş : 08 Mayıs 2005 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taslakta hasılat paylaşımı ve peşin satışın yanı sıra borsada özelleştirmenin yolu da açılıyor.

İşletici firma, 10 yıl süreyle şans oyunlarının oynatılmasına ilişkin tüm iş ve işlemleri üstlenecek. Bayileri de kendi satış politikalarına uygun şekilde belirleyecek. Sanal kumarhaneler de, kurum tarafından denetlenecek.

Başbakanlık, Milli Piyango İdaresi Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun Taslağı için Adalet Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan görüş istedi. Taslakta Milli Piyango İdaresi'nin, düzenleyici ve denetleyici bir kuruluşa dönüşmesi öngörülüyor.

Taslağa göre işletici firma, 10 yıl süreyle şans oyunlarının oynatılmasına ilişkin tüm iş ve işlemleri üstlenecek. Bayileri de kendi satış politikasına uygun olarak belirleyecek. Mevcut bayiler ise işletici kuruluş ile yeni sözleşme yapacak.

Milli Piyango'nun özelleştirilmesine kadar personel azaltımı veya gönderilmesi söz konusu olmayacak. Ancak işletici kuruluş faaliyete geçtikten sonra atıl kalan personel, Maliye Bakanlığı içinde çeşitli birimlerde görevlendirilecek.

Özelleştirmeyle personel sayısı inecek

Yetkililer, halen 660 personeli olan Milli Piyango İdaresi'nin, özelleştirme sonrasında yaklaşık 300 personel ile faaliyetine devam etmesinin beklendiğini belirtti.

Yetkililer, Kanunun çıkmasının ardından Milli Piyango'nun özelleştirme işlemlerinin 1.5 yıl içinde tamamlanmasının ve yeni işleticinin altyapısını hazırlayıp faaliyete geçmesinin beklendiğini bildirdi.

Özelleştirmenin ardından Milli Piyango İdaresi Başkanlığı, oyunların oynanması, çeşitlendirilmesi ve işletmenin diğer faaliyetlerinin denetlenmesinde görev üstlenecek.

İnternet üzerindeki oyunlarla mücadele

Taslakta, internet üzerinden oynanan ve giderek yaygınlaşan oyunlarla mücadeleye dönük hükümler de yer alıyor. İdare, oyun ve çekilişlerin sanal ortamda oynatılmasıyla ilgili düzenleme yapmaya ve bu oyunları denetlemeye yetkili olacak.

İlgili kuruluş ve kişiler, oyunların yasadışı veya izinsiz oynatıldığı ortamlara erişimi engellemeye yönelik olarak Başkanlık tarafından yapılacak düzenlemeye uymak zorunda olacaklar.

Şifreleme, reklam yasağı, bilgisayar kullanıcılarına yasadışı biçimde ulaşmayı engellemeye yönelik düzenlemelere de gidilecek.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber