Türkiye'de ilk lise fotoğraf öğretmeni

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Kasım 2011 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kız Teknik ve Meslek liseleri bünyesinde açılan fotoğraf bölümüne ilk kez öğretmen ataması yapıldı. Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne atanan fotoğraf öğretmeni Kayhan Kemal Özçiçek, fotoğrafçılık branşında ataması yapılan ilk ve tek öğretmen oldu.

Türkiye genelinde Kız Teknik ve Meslek Liseleri bünyesinde geçen yıl açılan fotoğrafçılık dersine bu yıl ilk kez öğretmen ataması yapıldı. Pedagojik formasyon eksikliği nedeniyle atama yapılamayan fotoğrafçılık branşında, ilk atama Afyonkarahisar'a gerçekleşti. Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde göreve başlayan Kayhan Kemal Özçiçek, bu branşta Türkiye'de ataması yapılan ilk ve tek öğretmen oldu. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nden mezun olan Özçiçek, pedagojik formasyon almadıkları için kendilerine öğretmenlik hakkı tanınmadığını söyledi. 2007 yılından itibaren fotoğraf bölümü mezunlarına formasyon hakkı tanındığını belirten Özçiçek, "9 Eylül Üniversitesi'nde pedagojik formasyon aldım. Fotoğrafçılık öğretmenliği alanında tek bir kadro açıldı. Başvurumu yaptım ve kadro açılan Afyonkarahisar'a atandım" dedi.

Kayhan Kemal Özçiçek, şu ana kadar dersin diğer branşlardaki öğretmenler tarafından verildiğine dikkat çekti. Özçiçek, şunları söyledi:

"Türkiye'de kadrolu olarak atanan ilk fotoğraf dalı öğretmeniyim. Afyonkarahisar'da sadece Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi'nde bölüm açıldı. Fotoğrafçılık bölümüne bu yıl 9'uncu sınıfların kaydı alındı. 10 ve 11'inci sınıfımız da var. Öğrencilerimiz öğrendiklerini burada yerel basında da çalışarak pekiştirecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber