Gül'den YouTube mesajları/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2011 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül, Dersim tartışmasına video paylaşım sitesi YouTube'dan ?Çok üzücü, insan vicdanına, bugünkü insan hakları uygulamalarıyla çok bağdaşmayacak olaylar? diyerek katıldı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün ilke imza atarak, YouTube üzerinden kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı YouTube World View kanalında sorulara şu yanıtları verdi: Yakın tarihimizdeki Dersim olayları çok üzücü. İnsan vicdanına, bugünkü insan hakları uygulamalarıyla çok bağdaşmayacak olaylar. Kendi bilgilerimden ulaştığım kanaattir. Bununla ilgili arşivlerin bilim adamlarına, tarihçilere açılmasında hiçbir mahsur olmadığı kanaatindeyim. Aslında büyük devletler tarihlerinden korkmazlar.

Bedelli askerlik

Vicdani rahatsızlık oluşturulmaması için gelirinin bütçeye konulmadan harcanacağı yerlerin açıkça belirtilmesi, özellikle maddi imkanı olmadığı için çocukları askere giden ailelere bu fonlardan güçlü yardımların yapılması gerekiyor, bunun dengeli bir şey olacağı kanaatindeyim.?

Uzun tutukluluk

Uzun tutukluluk sürelerinin cezalandırmaya dönüşmesinden gerçekten rahatsız oluyorum. Yargılama sürecinin süratlendirilmesi, gecikmemesi gerekiyor. Bir an önce insanların varsa bir hatası ortaya çıkması, yoksa serbest olması gerekir. Bu çağrımı tekrarlıyorum. Basın ve ifade özgürlüğüyle ilgili cezalar da tutukluluk süreleri de beni rahatsız ediyor. Türkiye'nin reformist sürecini gölgeleyici bir hal alıyor. Bu konuda da TBMM'nin gerekli çalışmaları yapması için çağrımı tekrarlıyorum.

Utanılacak haller

Cumhurbaşkanı Gül, kadına yönelik şiddet konusunda da, ?Gerçekten çok üzücü, erkeklerin en zayıf ve en utanılacak hallerinden biri? dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Suriye'nin içişlerine karışmadığını da belirterek, ?Suriye'de görmek istemeyeceğimiz şey bir iç savaş ve çekişmedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber