Alkollü ambulans şoförü kaza yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2011 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Karasu ilçesinde hasta nakli yapan ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu hamile bir kadın yaralandı. Kaza sonrası 0.26 promil alkollü olduğu ileri sürülen ambulans şoförünün ehliyetine el konuldu.

Kocaali Devlet Hastanesi'nden aldığı şeker hastası Ayşe Akın'ı (76), Adapazarı'ndaki Yenikent Devlet Hastanesi'ne götürmek için yola çıkan E.B.'nin kullandığı 54 YV 581 plakalı 112 Acil yardım ambulansı, İstanbul Caddesi Dörtyol Kavşağı'nda Osman Tunahan (30) yönetimindeki 54 HU 290 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan ve 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Sinem Tunahan (21) yaralandı. Yaralı kadın olay yerine çağrılan başka bir ambulansla Karasu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza yapan ambulanstaki hasta ise Ferizli ilçesinden gönderilen 112 Acil Servis ambulansıyla Yenikent Devlet Hastanesi'ne götürüldü.Yaşlı kadının kaza yapan ambulans içinde uzun süre bekletilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kaza sonrası trafik polislerinin yaptığı alkol kontrolünde ambulans şoförü E.B.'nin 0.26 promil alkollü olduğu belirlendi. Bunun üzerine ambulans şoförüne alkollü araç kullanmaktan işlem yapılarak ehliyetine el konuldu.

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, yaptığı açıklamada, ambulans şoförünün ehliyetine el konulduğunu söyledi. Bektaş, şoför hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını belirtti.

Öte yandan, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde alkollü araç kullananlarla ilgili maddede, "Taksi veya dolmuş otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, çekici gibi araçlarla kamu hizmeti, yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler ile resmi araç sürücüleri alkollü içki kullanmış olarak bu araçları süremezler. Alkollü içki almış olarak araç kullandığı tespit edilen diğer araç sürücülerinden kanlarındaki alkol miktarı 0.50 promilin üstünde olanlar araç kullanamazlar." ifadeleri yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber