MEB ve Tarım Bakanlığı bütçeleri görüşülmeye başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2011 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bütçeleri görüşülmeye başlandı.Görüşmelerde ilk sözü MHP Grubu adına Ayfonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz aldı. Mazot, gübre ve yeme yapılan zamları eleştiren Yılmaz, "2002 yılında 1 litre mazot almak için 2,5 kilo buğday satması gereken çiftçimiz bugün 1 litre mazot için 6 kg buğday satmak zorunda." dedi. Yanlış politikalar sonucunda tarım ve üretimin sürdürülebilir olmaktan çıkartıldığını söyleyen Yılmaz; ülkenin ithal buğdaya, ithal mısıra, ithal pamuğa, ithal ete, ithal balığa, ithal kurbanlığa mahkum edildiğini kaydetti. Yılmaz, "Hükümet tarımda yanlış üzerine yanlışlar yaptı." diye konuştu.

MHP'Lİ BULUT: ÖĞRENCİLER MEHMET AKİF'İ DEĞİL, JOLİE'Yİ TANIYOR

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, "AK Parti 10 yıldır tek başına iktidar olmanın avantajlarını iyi kullanamadı. Derslikler, okullar, öğretmenler, öğrenciler sıkıntı içinde." dedi. Eğitimde kalitenin düşük olduğunu söyleyen Bulut, "TÜBİTAK öğrencilere bir anket yapıyor. Mehmet Akif Ersoy'u içinizden kim tanıyor, diye soruyor. Erkeklerin yüzde 49'u, kızların yüzde 41'i tanıyor. Yunus Emre'yi erkeklerin yüzde 77'si, kızların yüzde 65'i tanıyor. Mevlana'yı erkeklerin yüzde 77'si, kızların yüzde 72'si tanıyor. Bunlar bizim milli kültürümüzün sembolleri. Ama Monalisa'yı erkeklerin yüzde 97'si, kızların yüzde 91'i tanıyor. Angeline Jolie'yi soruyorlar. Erkeklerin yüzde 72'si, kızların yüzde 91'i biliyor. Brad Pitt'i soruyorlar, erkeklerin yüzde 81, kızların 88'i tanıyor." şeklinde konuştu.

MHP'Lİ TOPÇU: PISA'DA 10. SIRAYA 250 YIL SONRA VARACAĞIZ

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, OECD ülkeleri arasında eğitim alanında yapılan PISA araştırması sonuçlarına değindi. Topçu, "Bakan Bey bütçe konuşmasında '2023'te PISA'da hedefimiz ilk 10' dedi. 10 yıllık iktidar döneminde, PISA sonuçlarında bazılarında bir, bazılarında iki sıra atladık. Böyle giderse, 10. sıraya 250 yıl sonra varacağız." eleştirisinde bulundu.

CHP'Lİ VEKİL KOYUN, KEÇİ VE İNEK MAKETİ İLE KONUŞMASINI YAPTI

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan konuşması sırasında kürsüye koyun, keçi ve inek maketleri koyarak, hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. Özkan, Türkiye'de hayvan varlığının azaldığını söyledi.

CHP'Lİ NUR SERTER'İN KATSAYI İLE ARKA BAHÇE İDDİASINA AK PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, ÖSYM personelinin telefon görüşmelerinin dinlendiği iddiasında bulunarak, "ÖSYM kozmik bir kuruma dönüşmüştür. ÖSYM Başkanı'nı Başbakan'a, Bakan'a havale etmiyoruz. Bundan sonra sadece Allah'a ve kendi vicdanına havale ediyoruz, hala o koltukta oturduğu için." diye konuştu. YÖK'ün farklı katsayıyı kaldıran kararını da eleştiren Serter, "Şu anda iktidarda olan parti, belli bir meslek lisesi grubunu yüksek bir yere taşıyarak geleceğin gücünü ve arka bahçesini oluşturmak için katsayı olayından yararlanmak istemiştir." iddiasını dile getirdi.

Serter'in bu sözlerinin ardından AK Parti sıralarından tepki sesleri yükseldi. Serter, bu sırada "Durun, dinleyin. Bilmiyorsunuz, öğrenin. Oysa katsayı meselesi başka şeydir. Katsayı uygulaması ile Türkiye'de genel liselere devam eden toplam lise öğrencilerinin yüzde 60'ını meydana getiren zavallı, kaderine terk edilmiş bu öğrencilerin karşısına koskoca bir meslek lisesi grubunu çıkartıyorsunuz. Elinde zaten altın bileziği olanları sırf imam hatip uğruna ödüllendiriyorsunuz, o çocukları görmezden geliyorsunuz." dedi. Serter'in bu sözlerine de AK Partililer tepki gösterdi.

İNCE'DEN GENEL KURUL'DA CEP TELEFONU TEPKİSİ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise görüşmeler sırasında ayağa kalkarak, Genel Kurul'da cep telefonu ile görüşmenin yasak olduğunu söyledi. ÖSYM Başkanı Ali Demir'in cep telefonu ile konuştuğunu söyleyen İnce, "Telefonla konuşarak kopya çektiklerini bilmiyorduk." dedi. İnce, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili'nden bu konuda uyarıda bulunmasını istedi. İnce'nin sözlerinin ardından oturuma bir saat ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber