13 Aralık 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2011 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13 Aralık 2011 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Balkan ülkeleri bakan ve milletvekilleri; MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyet ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ve Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (10.30-14.30 - 15.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu ile İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmeye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılacak. Erdoğan ardından Karadağ Devlet Bakanı Rafet Husovic, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hadi Nezir, Sırbistan Cumhuriyeti Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin, Bulgaristan Cumhuriyeti Ulusal Meclisi Milletvekili Kasim Dal, Yunanistan Parlamentosu Milletvekili Ahmet Hacıosman'ı kabul edecek. (14.30, 15.30)

TBMM Genel Kurulu'nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Milli Savunma, Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının bütçeleri görüşülecek. (11.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, BDP'yi ziyaret edecek (11.30)

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, ?Son Ekonomik Gelişmeler' konulu basın toplantısı yapacak. (11.30)

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel; ?İlaç ve Eczacılık Alanında Yaşanan Sorunlar ve Hasta Mağduriyeti? konulu basın toplantısı yapacak. (13.00)

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Rixos Grand Ankara'daki Sanatsal ve Kültürel Aktivitelerde çalışan Çocuklar Pilot Araştırma Projesi Final Konferansı'na katılacak. (09.30)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Milli Eğitim Bakanlığı'nda ağaçlandırma protokolü imzalayacak. (14.00)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ?Mehmet Âkif Ersoy Yılı? kapsamında Ankara Resim Heykel Müzesi Konser Salonu'nda düzenlenen ?Vefatının 75. Yılında Mehmet Âkif Ersoy'u Anlamak? konulu sergiyi gezecek. (18.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokratik Sendikalar Konfederasyonu üyelerini kabul edecek. (13.00)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Vilayetler Evi'ndeki Avrupa Birliği'ne Uyum Sürecinde Kamu Sektöründe İç Denetim ve Dış Denetim İşbirliği Konferansı'na katılacak. (10.30)

Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, Dış Ekonomik İilişkiler Kurulu'nun tertip edeceği Türk-Romen İş Forumu'na katılacak. (11.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Ankara Sanayi Odası'nın ASO 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenleyeceği, 48. yıl ödül törenine katılacak. (10.00)

TÜİK satınalma gücü paritesiyle kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla verilerini açıklayacak. (12.00)

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Şahin ve Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış, hava kirliliği iddiaları üzerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

"Çatlı TCK'nın 448 ve 450. maddelerinden tutuklanırsa işimiz kolaylaşacak" (Özel)

Susurluk'taki trafik kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'yla ilgili 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası yargılanmasına ilişkin dikkat çekici bir belge ortaya çıktı. Belge, Sıkıyönetim Askeri Mahkemelerinin nasıl yönlendirildiğini ortaya koyuyor. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün Abdullah Çatlı hakkında "gizli ve çok ivedi" damgalı Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Savcılığı'na göndermiş olduğu 1982 tarihli yazıda, Türk Ceza Kanunu (TCK)'nun 149/2. maddesinin uygulanması yerine "TCK'nın 448 ve 450'nci maddelerinden tutuklama istenirse işimiz kolaylaşacaktır." deniyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Halkbank arasında Oda üyesi sanayicilere kredi kolaylığı anlaşması imzalanacak. Anlaşmayı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez ile Halkbank Esnaf-KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel imzalayacak. (14.00)

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) üyesi 53 firma Rusya'nın başkenti Moskova'ya çıkarma yaptı. 2010'da Türkiye'nin 100 milyon dolar tohum ihracatı yaptığını belirten sektör yetkilileri 2023'te toplam ihracat hedeflerinin 500 milyon dolar olduğunu açıkladı.

AVRASYA FEED

Rusya ile yaptığı doğalgaz alım anlaşmalarında görevini kötüye kullanmaktan 11 Ekim'de hakkında 7 yıl hapis cezası verilen eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko bugün temyiz mahkemesine gidecek.

SPOR

Dünya Futbolu ve Türkiye konulu panel, Haliç Üniversitesi'nde yapılacak. (14.00)

UEFA Avrupa Ligi grubundaki son maçında Stoke City'yi konuk edecek olan Beşiktaş'ta antrenör Carlos Carvalhal basın toplantısı düzenleyecek. Siyah ? beyazlı ekip, son çalışmasını da yaparak kampa girecek. (17.30/18.30)

UEFA Avrupa Ligi maçında Beşiktaş'a konuk olacak olan İngiltere temsilcisi Stoke City, İstanbul'a gelecek. Konuk ekibin teknik direktörü Tony Pulis basın toplantısı düzenleyecek.

Ligin 15. haftasında Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen Bursaspor, 16. haftada karşılaşacağı Medical Park Antalyaspor maçı hazırlıklarına başlayacak. (15.00)

Eskişehirspor Sportif Direktörü Zafer Tüzün, Atatürk Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber