Bakan Dinçer, başarılı öğrencileri kabul etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2011 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2011 Yılı Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda başarılı olan Özel Samanyolu Liseleri öğrencilerini kabul etti.

MEB Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kabulde konuşan Bakan Dinçer, öğrencileri böylesine bir çaba gösterdikleri ve başarı elde ettikleri için kutladı. Çağın en önemli kavramlarından birisinin girişimcilik olduğunu ifade eden Bakan Dinçer, girişimciliğin günümüzde iktisadi bir kavram olmaktan çıktığını söyledi.

Bakan Dinçer, ''Sizin var olan bir şeyin üzerine onu değiştiren, geliştiren veya yeni bir şeyin peşinde koşan birileri olarak ortaya koyduğunuz çaba takdire şayan. Eğer kişiler girişimci olmazlarsa rekabet gücü avantajına sahip olamazlar. Bir kent girişimci olmazsa kendi gelişimini sağlayamaz, yaşanabilir olma imkanına kavuşamaz. Bir toplum girişimci olmazsa uluslararası bir alanda güçlü bir pozisyona sahip olamaz. Bu açıdan bireylerden başlayarak bu girişimciliği teşvik eden bir yapı içerisinde olmanız, hakikaten başlı başına takdir edilmeye değer bir durum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Dinçer, öğrencilere sırt çantası hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber