Şimşek: 1.3-1.6 litre motora sahip araçlarla ilgili vergi yok/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2011 18:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1.3-1.6 litre motora sahip araçlarla ilgili üzerinde çalışılan bir vergi düzenlemesi bulunmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor. Bakan Mehmet Şimşek, milletvekillerinin maddeler üzerindeki sorularını yanıtladı.

Şimşek, ''vergilerin nereye gittiğinin ortada'' olduğuna işaret ederek, 2012 yılı bütçesinin 56 milyar lirasının eğitime, 45-47 milyar lirasının sağlığa, 30 milyar lirasının altyapı yatırımlarına gideceğini anlattı. Şimşek, ''Tabii vergi topluyoruz ama bunun nereye gittiğinin hesabını da vermek durumundayız. Bu hesap son derece açık ortada'' dedi.

Şimşek, milletvekillerinin sorusu üzerine, ''1.3-1.6 litre motorlu otomobillere yeni vergi konusuyla ilgili en ufak bir çalışmanın farkında değilim. Nereden çıkıyor bu söylentiler- Bilgim yok. Söylentilerin kaynağını bilmiyorum'' açıklamasını yaptı.

1.6 litrenin üzerindeki motorlu araçların yüzde yüzünün ithal olduğunu ve cari açığa tedbir olarak bu araçlarda vergi artışına gittiklerini belirten Şimşek, ''1.3-1.6 litre motor hacmine sahip araçlarla ilgili şu an itibariyle üzerinde çalıştığımız bir vergi düzenlemesi bulunmamaktadır'' diye konuştu.

-Şimşek'e ''Cumhurbaşkanı'nın görev süresini'' sordu-

MHP'li Vural, Maliye Bakanı Şimşek'e, ''Siz hesap kitap bilen birisiniz. Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 5 yıl mı, 7 yıl mı-'' diye sordu.

Şimşek, ''Cumhurbaşkanımızın süresine tabii ki Meclis karar verir, bu hususlara. Meclisimizin verdiği kararlar çerçevesinde biz de ödenekleri yaparız'' dedi.

Vural, Şimşek'e ''Demek Siz de bilmiyorsunuz-'' diye karşılık verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber