Deprem düzenlemesi ve 2-B yasası Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2011 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nda iki önemli yasa tasarısının imzaya açıldığını söyledi. Depremlere ilişkin düzenleme ve 2-B yasasının imzaya açıldığını ifade eden Arınç, "Afet durumunda can ve mal kaybına neden olabilecek riskli alanlarda imar ve yapılaşma durdurulacak, bu yerlerin elektrik, gaz ve su verilmeyecek. Kanun Meclis'e sevk edilecek." dedi.

Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yapan Arınç, Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın depreme ilişkin sunum yaptığını söyledi. İkinci sunumun Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapıldığını aktaran Arınç, "2-B yasası gündeme geldi. İmzaya açıldı. Orman köylülürenin kalkınmalarınnı sağlanması amaçlı kanun tasarısıdır. 15 maddelik tasarı olarak imzaya açıldı." diye konuştu.

2016 BOTANİK EXPOSU TÜRKİYE'DE

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yaptığı sunumda müjde bulunduğunu belirten Arınç, ? Türkiye olimpiyatlar ve dünya kupasından sonra en büyük organizasyon olan 2016 çiçek ve çocuk temalı Botanik Exposu'na ev sahipliği yapacak. Antalya'ya 8 milyon turist geliyor. Bununla 100'lerce organizasyon yapılacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber