Kocaeli Üniversitesindeki olaylar için üç tutuklama kararı

Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü'nde çıkan kavga sonunda jandarma tarafından gözaltına alınan ve adli makamlarca serbest bırakılan 3 kişi hakkında, savcılığın üst mahkemeye başvurmasıyla birlikte tekrar tutuklama kararı çıktı.

9 Mayıs 2005 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu'nde çıkan olaylar sonucunda gözaltına alınarak Kocaeli Adliyesi tarafından serbest bırakılan Çağlayan Bozacı, Kuzey Boy ve Özcan İlter hakkında savcılığın bir üst mahkemeye başvurmasıyla gıyabi tutuklama kararı çıktı.

Tutuklama kararının çıkması ile birlikte jandarma ekipleri Çağlayan Bozacıyı yakalayarak tekrar gözaltına aldı. Ekipler, İzmit'in en işlek caddesi olan Fethiye Caddesi'nde ise Kuzey Boy ve Özcan İlter'i aradı. Jandarma tarafından aranan 2 şahıs, Eğitim-Sen Kocaeli binasına girdi. Buraya avukatlarını çağıran Boy ve İlter, avukatları ve bir grup arkadaşı ile birlikte Kocaeli Adliyesi'ne yürüdü. 2 şahıs, avukatlarının jandarma ile konuşmasıyla birlikte jandarma ekipleri olmadan yürüyüş yolu güzergahını kullanarak Kocaeli Adliyesi'ne geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber