Yeni haftada havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Aralık 2011 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görüleceği bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, güneydoğu bölgelerimiz ile sabah saatlerinde Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Marmara bölge genelinde güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu ve bölgenin batısı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevrelerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu ve bölgenin kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer hafif sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber