Babacan: Kartta tek limit kısa sürede olmaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2011 12:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakan Yardımcısı Babacan, kredi kartına tek limit uygulamasıyla ilgili BDDK'nın çalıştığını belirterek, "Tek limit için takvim yok, kısa sürede olabilecek bir şey değil" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) daveti ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Finansal İstikrar Komitesi üyelerinin bir araya geldiği toplantıda TBB Başkanı Hüseyin Aydın, ekonomideki son gelişmeler değerlendirildiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Babacan ise şunları söyledi: "Bugünkü toplantı TBB daveti üzerine gerçekleşti, dünyadaki gelişmeleri ve 2012'de bankacılık sektörünü neler bekliyor bunları ele aldık. Hem hükümet olarak hem de bağımsız kuruluşlar olarak gündemdeki konuları ele aldık.

Bankalarımız hem ihtiyatlı hem de son derece öz güvenli bir şekilde 2011'i tamamladı, 2012 ile ilgili kuşkusuz riskler var, bunlara hazırlıklı olmak gereklilik. Bankacılık sektörümüz güçlü ama bundan sonra neler yapacağımızı değerlendirdik."

Kredi kartına yönelik hazırlanan tek limit uygulamasını değerlendiren Babacan, "Kredi kartına tek limit uygulaması üzerinde şu anda BDDK çalışıyor, ancak kısa sürede olabilecek bir şey değil, uygulamada sorun olmaması lazım. Tek limitin bir takvimi yok" dedi.

Babacan, şartlar gerektiği zaman Merkez Bankası'nın zorunlu karşılıkları düşürerek bankalara gerektiği desteği vereceğini belirtti.

Babacan, "Önümüzdeki yıl için kredilerde herhangi bir sınırlama düşünmüyoruz, gelecek yıl kredilerde büyüme yüzde 25'ten daha düşük olacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber