ABD, kişisel bilgileri gerekçe göstererek IP adreslerini vermiyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Aralık 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAYKAL ŞİKAYETÇİ OLMADI, İFADE VERMEDİ

Ankara Başsavcılığı ABD'ye, Baykal'ın kasetinin internete yüklendiği bilgisayarın IP adreslerini sordu. ABD ?kişisel bilgiler içerdiği? gerekçesiyle IP adreslerini vermedi.

DENİZ Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı koltuğundan eden kaset skandalıyla ilgili soruşturmada failler bulunamazken ABD'nin ?kişisel bilgileri? gerekçe göstererek Baykal'ın görüntülerinin yüklendiği internet IP adreslerini vermediği ortaya çıktı. Baykal'ın kaset soruşturması kişisel bilgilere takılırken kasetin mağduru Baykal da kaset görüntülerinin ardından bugüne kadar savcılığa gitmedi. Başta Baykal olmak üzere internete düşen birçok kaset de faili meçhul kaldı.

ABD: Kişisel bilgi veremeyiz

Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kaset skandalıyla ilgili soruşturmada faillerin bulunmasına yönelik girişimler bir kez daha sonuçsuz kaldı. Savcılık, soruşturma kapsamında ABD'den istediği kasetlerin internete yüklendiği IP adresleri için ilginç bir cevap aldı. ABD, kişisel bilgiler içerdiği gerekçesiyle istenilen IP adreslerinin verilemeyeceğini bildirdi. Baykal'a ait görüntüler üzerine başlatılan soruşturma, Baykal'ın da ifade vermemesi üzerine çıkmaza girdi. Baykal, görüntüler hakkında, suç duyurusunda bulunmadığı gibi ?mağdur? olduğu halde ifade vermeye bile gitmemişti. Baykal'ın ifade vermeye yanaşmaması nedeniyle olay faili meçhul kaldı.

MHP'liler de ifadeye gitmedi

Baykal'ın yaşadığı olayın bir benzerini ise MHP'li isimler yaşamıştı. MHP'de 10 Genel Başkan yardımcısının istifasına yol açan seks içerikli kaset görüntüleri internette hızla yayıldı. MHP'de deprem etkisi yaratan kasetleri yayınlayan failler de tespit edilemedi. Ancak olay kapsamında soruşturma başlatan ve dosyayı yetkisizlik nedeniyle İstanbul Başsavcılığı'na devreden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında mağdur oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan hiçbir MHP'li siyasetçi de Baykal gibi ifade vermeye gitmedi.

MUSTAFA TÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber