Teziç, İzzet Baysal Üniversitesi Rektörünün davranışını değerlendirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2005 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü'nün "Cumhuriyet'e saygısızlık" yaptığı yönündeki eleştirilerini değerlendirdi.

İki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin canlandırılması ve üniversiteler arasında işbirliğinin temellerini oluşturmak amacıyla Suriye'de bulunan YÖK Başkanı Teziç, konuyu, Suriye'ye hareketinden önce televizyondan öğrendiğini belirterek, "Edindiğim ilk izlenim, bu konuda Başbakan'ın oraya gidişi, davetin yapılış biçimi konusunda sanırım bir iletişimsizlikten kaynaklanan yanlış anlamalar var. Onu hissettim. Burada bir şey var ama nedir tam bir bilgiye sahip değilim. Döndüğüm zaman daha geniş bilgiye sahip olacağım ama davetin yapılış biçiminden kaynaklanan bir usul eksikliği, çok beklenmedik hassasiyetlere de yol açtı. Ben öyle gördüm" dedi.

İlişkilerde, iletişim eksikliğinin getirdiği pek çok beklenmedik olay yaşandığını vurgulayan Teziç, "Bu da onlardan biri gibi gözüktü bana. Televizyonda gördüklerimden çıkardığım ilk sonuç bu oldu. Detaylarına şu anda girme imkanım yok" şeklinde konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Mısır'a hareketinden önce saat 08.00 sıralarında Başkanlık Sarayı'nda kendisiyle görüştüğünü belirten Teziç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Beşar Esad'ın hassasiyetle üzerinde durdukları iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin canlandırılması konusunda gerekli yeni gelişmeleri sağlamak üzere Suriye'ye geldiğini ifade etti. Teziç, "Asıl önemlisi, Türk ve Suriye hükümetleri arasında gelecekteki işbirliğinin temellerini oluşturabilmek için yapılacak anlaşmalarda, çözeceğimiz sorunlarda nasıl bir çerçeve oluşturacağımızı tespit etmek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber