Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Erdoğan başkanlığında toplanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2011 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK)'nun 23. toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde yarın yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayacak toplantı, basına kapalı olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün konuşması ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın sunumuyla devam edecek. BTYK'nın 23. toplantısının ana gündemini Ulusal Yenilik ve Girişimcilik Sistemi ve bu sistemin daha da etkinleştirilebilmesi için atılması gereken adımlar oluşturuyor. Türkiye'nin bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında geleceğini şekillendiren BTYK kararları ise daha sonra www.tubitak.gov.tr aracılığıyla paylaşılacak.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan'ın başkanlığında, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, Maliye, Milli Eğitim, Milli Savunma, Sağlık, Orman ve Su İşleri bakanları ile YÖK Başkanı, Hazine Müsteşarı, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı, TAEK Başkanı, TÜBİTAK Başkanı ile bir yardımcısı, TRT Genel Müdürü, TOBB Başkanı ve YÖK'ün belirlediği bir üniversitenin seçeceği bir üyeden oluşuyor. Ayrıca ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri de BTYK'da davetli sıfatıyla yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber