Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'a 17 yıl hapis cezası istendi/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2011 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın Ergenekon üyesi olmak, adil yargılamayı ve yargı görevini yapanı etkilemek suçlarından 7,5 yıldan 17 yıla kadar hapsi istendi

Özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca adil yargılamayı etkiledikleri gerekçesi ile aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da bulunduğu 13 kişi hakkında 16 aydır yürütülen soruşturma tamamlandı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın hazırladığı iddianame 11 kişi şüpheli olarak yer alırken Sinan Öztorun ve Zeynel Emre hakkında dava açılmasına yer olmadığına karar verildi. 251 sayfalık iddianamede eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Avukatlar Ali Hadi Emre, Kudbetin Kaya, Tülay Bekar, emekli Albay Canfer Balçık ve Atletizm Federasyonu As Başkanı Hüseyin Yıldırım hakkında ?Ergenekon üyesi olmak?, ?adil yargılamayı etkilemek?, ?yargı görevi yapanı etkilemek? suçlarından 7,5 yıldan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede Avukat Sefa Altıoğlu, 8'inci Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun, Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal ile oğlu Bülent Erkan Haberal hakkında ise ?Ergenekon'a yardım ve yataklık etmek?, ?adil yargılamayı etkilemek?, ?yargı görevi yapanı etkilemek? suçlarından 7,5 yıldan 17 yıla kadar hapis istendi. Soruşturma kapsamında Ergenekon davası sürecinde adli yargıyı etkilemek suçundan tutuklanan avukatlar Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Tülay Bekar ve Mehmet Cengiz yapılan itiraz üzerine tahliye edilmişti. ?Örgüt üyesi? olmak suçundan evi aranan ve hakkındaki gözaltı kararı sağlık gerekçesi ile mahkeme kararıyla kaldırılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın ifadesi ise talimatla Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili'nce alınmıştı. Süleyman Demirel ve Tansu Çiller başbakanlığında 3 dönem milletvekilli yapan eski Adalet Bakanı Mehmet Seyfi Oktay'ın yemekli toplantı organize ederek Ergenekon davası sürecinde adli yargıyı etkilemek için neler yapılacağı yönünde konuları konuştuğu iddia edilmişti.

Örgüt üyesi olduğu ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği iddia edilen Avukat Tülay Bekar'ın ise Ergenekon yargılamasının yapıldığı İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Köksal Şengün'e aşk tuzağı kurduğu iddia edilmişti. Bekar ile Köksal Şengün'ün yaptığı telefon görüşmeleri soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer şüphelilere de sorulmuştu. Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcılığın telefon tapelerini Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) göndermesi üzerine Şengün hakkında soruşturma açılmıştı.Yer değiştirme cezası verilen Şengün, HSYK 2'inci Dairesi'nce oy çokluğu ile Bolu hâkimliğine atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber