Polis merkezi yanında canlı bomba paniği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2011 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Denizli'de, bir polis merkezinin yanında ağlayan ve üzerinde gerçek bomba olduğunu sanan kadın paniğe sebep oldu.

İddiaya göre, öğle saatlerinde Çınar Polis Merkezi'nin yanındaki sokakta meydana gelen olayda, babasının borçları sebebiyle Servergazi Mahallesi'nden kaçırılan C.D. isimli kadının üzerine oyun hamurundan yapıldığı ve yanan küçük ışıkların yerleştirildiği bir düzenek konuldu. Kendisine üzerindeki düzeneğin gerçek bomba olduğu söylendiği ileri sürülen kadın, 3 kişi olduğu tahmin edilen kişiler tarafından Çınar Polis Merkezi'ne 500 metre uzaklıkta bir yere bırakıldı. Kadın üzerindeki düzenek ve elinde iki

cep telefonuyla polis merkezi yanına gelerek, polis merkezi yanındaki sokakta ağlamaya başladı. Bir polis aracının arkasında ağlayan kadını farkeden polisler olay yerine gitti. Polisin yanına gittiği kadın, üzerindeki kabanın altında bomba olduğunu söyleyince polis alarma geçti. Olay yerine bomba imha uzmanları ve diğer ekipler sevk edilirken, durumu farkeden esnaf dükkanlarını terkedip olay yerinden uzaklaştı.

Polisin yaptığı incelemede, kadının üzerindeki düzeneğin gerçek bomba olmadığı, oyun hamurundan yapılmış ve üzerine küçük ışıklar takılarak bomba süsü verilmiş bir düzenek olduğu belirlendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olayda, kadının üzerindeki oyun hamurundan yapılmış düzenek çıkarıldı. C.D. isimli kadın polis merkezine götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri düzenek üzerinde inceleme yaptı.

Olayla birlikte Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar da olay yerine geldi. Olayın terörist bir faaliyet olmadığını belirten Atilla Çınar, "Bulunan parçalarda, herhangi bir bomba ile ilgili bir şey yok. Sadece bomba görünme için yapılmış bir olay. Mesela alacak verecek meselesi ile ilgili olduğunu iddia ediyor bayan. Onunla ilgili soruşturmayı sürdürüyoruz. Gözaltı yok" dedi.

Görgü tanıkları ise olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadılar. Kadının geldiğinde parkasını açarak polise içinde bir şey olduğunu gösterdiğini söyleyen bir görgü tanığı, "Polisler bayanı binanın yan tarafına çekti. Kadın burada uzun süre ağladı, polis müdahale etti. Bomba imha uzmanları ekipleri gelene kadar oradaki polisler bekledi. Daha sonra bomba imha uzmanları kadının üzerindeki düzeneği çıkarıp aldı. Sonra bayanı polis merkezine götürdüler. Bayanın ne dediğini duymadık ama, sürekli içinde bomba

olduğunu gösteriyordu. Kadın sürekli hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Korktuk. Çevredeki esnaf ve müşteriler vardı. Bir şey olsa hep beraber olacaktı" dedi.

Bir görgü tanığı da kahvahanede oyun oynadıkları sırada bir gürültü duyduklarını belirterek şöyle konuştu: "Dışarı baktığımızda duvarın dibinde bir paket ve sürekli kırmızı yanan ışıklar vardı. Büyük korku yaşadık ve arka kapıdan çıktık. Kadın köşede ağlıyordu. Plastik bir kutuydu ve lambası yanıp sönüyordu. Gerçek olup patlasaydı biz de havaya uçacaktık"

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber