Başesgioğlu'ndan KESK'e 'Türk Bayrağı' tepkisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2005 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, katıldığı Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) 2. Genel Kurulu salonuna Türk bayrağının asılmaması ve açılışta İstiklal Marşı'nın okunmamasına tepki göstererek, "Emperyalizme karşı mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bağımsızlığımızın sembolü ay-yıldızlı bayrağımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Bu toplantılarda onu en görkemli yerde sergileyeceğiz" dedi.

Konuşmasının ardından Genel Kurul'dan ayrılan Bakan Başesgioğlu, toplantıdaki Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı eksikliklerini KESK Genel Başkanı Sami Evren'e bildireceğini söyledi. KESK'in 2. Genel Kurulu'na Türk Bayrağının asılmaması ve açılışta İstiklal Marşı'nın okunmaması damgasını vurdu.

Kocatepe Kültür Merkezi Konferans Salonun'da düzenlenen Genel Kurula, Bakan Başesgioğlu'nun yanı sıra, DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Bakan Başesgioğlu, Genel Kurul toplantı salonunun hiçbir yerinde Türk Bayrağının asılmaması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmamasına konuşmasında tepki göstererek, "Bağımsızlığımızın sembolü Türk bayrağımızı hiçbir zaman unutmayacağız, onu bu toplantılarda en görkemli yere asacağız" diye konuştu.

Ülkenin sorunlarını, iç barışını yurt dışından esen çeşitli rüzgarlar ve barış reçetelerinin çözmeyeceğini vurgulayan Başesgioğlu şöyle konuştu:

"Bu ülke doğusu, batısı güneyi kuzeyiyle bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkenin sorunlarını çözmek bizim boynumuz borcu. Bu ülkenin sorununu iç barışını yurt dışında esen çeşitli rüzgarlar ve barış reçeteler çözmeyecek.

Bu toprağın insanı çözecek. Onun için birbirimizi iyi anlayacağız. Birbirimizi iyi dinleyeceğiz. Birbirimizle ilgili art niyetli olmayacağız. Bunu yapabilmek için de bazı ortak değerlerde buluşmamız gerekiyor. Evet emperyalizmin her türlüsüne karşıyız. Ama emperyalizme karşıyız derken de bu ülkeyi bağımsızlığa kavuşturan emperyalizme karşı en büyük mücadele veren Mustafa Kemal gibi bir ortak değeri de hep birlikte anacağız. Dünya milletleri arasında bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızı hiçbir zaman unutmayacağız. O bizi dünya milletleri ailesinde bağımsız, hür özgür devlet ve millet olmamızın yegane sebebidir. Onun etrafında birleşeceğiz ve bu toplantıları da onu en görkemli yerde sergileyeceğiz. Umutsuzluğa kapılmayacağız. Bu ülkenin potansiyeli var. Elele verirsek, enerjimizi birleştirirsek bu ülkeyi hem demokratik hem hukuk hem de ekonomik alanda laik olduğu zirveye çıkaracağız."

Konuşmasının ardından Genel Kurul salonundan ayrılan Bakan Başesgioğlu, gazetecilerin Türk Bayrağı'nın asılmaması ve İstiklal Marşı'nın okunmamasıyla ilgili sorularına, "Bu eksikliği Genel Başkana ileteceğim" diye cevap verdi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise, bayrak asılmamasının teknik bir sorun olabileceğini ancak İstiklal Marşı okunmasının zorunluluk olmadığını belirterek, "Bayrak asılsa iyi olurdu ancak bilerek olduğuna inanmıyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber