AKP, erken seçim iddialarını yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sloganıyla yola çıkan AK Parti'nin bir ilki gerçekleştirerek, genel seçimleri normal zamanında yapacağını söyledi. Çetinkaya, "erken seçim" iddialarını yalanlayarak, milletvekili seçimlerinin 3 Kasım 2007 tarihinde yapılacağını bildirdi.

Çetinkaya, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında bazı çevrelerin "erken seçim" yapılacağını gündeme getirmeye çalıştığına atıfta bulundu. AK Parti iktidarıyla birlikte ülkede istikrarın yakalandığına işaret eden Çetinkaya, "AK Parti bir ilki gerçekleştirerek, seçimleri normal süresi olan 3 Kasım 2007 tarihinde gerçekleştirecek. Kimse hayal görmesin.

5 yılda bir yapılan seçimler ilk kez AK Parti iktidarı döneminde olacak. Çünkü yapılacak çok iş var. Erken seçim iddialarını gündeme getirmek millet iradesine karşı gelmek demektir. Bizim hedefimiz 2007'de de tek başına iktidara gelmektir" diye konuştu.

Hedeflerinin milletin huzur ve güveni olduğunu vurgulayan AK Partili Çetinkaya, "Ağzından seçim lafını düşürmeyenlere istikrar en güzel cevaptır" açıklamasında bulundu.

Çetinkaya, 10 yıllar boyunca biriken sorunların iktidarın sağladığı istikrar ortamı ile çözülmeye başlandığını kaydetti. Konuşmasında hükümetin icraatlarını da anlatan Çetinkaya, mecburi hizmet uygulamasına yeniden dönüleceğini açıkladı. "At binenin, kılıç kuşananın" diyen Çetinkaya, mecburi hizmet uygulamasında "denge" unsuruna büyük önem vereceklerinin altını çizdi. Çetinkaya, Doğu ve Güneydoğu kırsalında doktorsuz, ebesiz, hemşiresiz yer kalmayacağını dile getirdi. Çetinkaya gazetecilerin sorusu üzerine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili kararını da değerlendirdi. Çetinkaya, bunun bir devlet meselesi olduğunu ifade ederek, "Öcalan dosyası yeniden açılsa da açılmasa da dosya milletin vicdanında kapanmıştır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber