Her memura 1 müdür

Haber Giriş : 14 Mayıs 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamukova'daki hızlandırılmış tren kazasıyla Türkiye gündemine oturan TCDD'de tam bir personel komedisinin yaşandığı ortaya çıktı. Bir yandan personel yokluğu nedeniyle 2003 yılında bin 640 seferini iptal eden TCDD'de diğer yandan da bir yöneticiye bir memur düşüyor.

TCDD'nin trajikomik personel yapısı, iktidar partisi AKP'li milletvekillerinin bile tepkisine neden oldu. AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz ve Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, konuyu Meclis KİT Komisyonu'nun gündemine taşıdılar.

Çarpıklık her birimde

TCDD'deki çarpık personel yapısı, birçok birimde kendini gösteriyor. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun, Kasım 2004 tarihinde yaptığı tespit sonucu yazdığı rapora göre, TCDD'de 2003 yılında toplam 198 şube müdürü ve 204 adet müdür yardımcısı görev yaptı. Bu birimlerde yapılan inceleme sonucunda bir veya iki memura bir yönetici düştüğü tespit edildi. Rapora göre, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görev yapan 30 personelin 17'si yönetici. 13'ü normal personel. Her 4 kişiden birisi şube müdürü, her iki kişiden birisi de şube müdür yardımcısı. Bir yöneticiye bir memur dahi düşmüyor. Aynı şekilde APK Dairesi Başkanlığı'nda 31 personele karşın 31 adet şube müdürü ve müdür yardımcısı bulunuyor. İdari İşler Dairesi Başkanlığı'nda da 84 personele karşılık 51 şube müdürü ve müdür yardımcısı görev yapıyor.

Meclis gündeminde

AKP Milletvekilleri Topuz ve Albayrak, TCDD'de 'Bir müdüre bir memur' düşmesi konusunu, KİT Komisyonu'na gelen TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerine ileterek, personel yapısının düzeltilmesi için ne gibi tedbirler alındığını sordular. AKP'li Komisyon üyesi Eyüp Ayar da, üç yıldır denetlenmesine rağmen TCDD'de hiçbir iyileşmenin yaşanmadığına dikkat çekerek, yöneticilere sert tepki gösterdi. Ayar, 'Gittikçe yolcusu azalıyor. 500 trilyonu aşan, her geçen gün de artan zararı var. Bunun nesini methedelim' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber