Kamu hizmetinde belgeler azaltılacak, vatandaşın beyanı esas olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği, kamu hizmet standartlarını belirledi. Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, kamu hizmetleri sunumunda temel esasın vatandaşın beyanı olduğunu belirtti.

Vali Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, kamu hizmetlerinin yürütülmesi ve sunulmasında meydana gelen değişimler ile kamu hizmetlerinin kalitesine ilişkin yeni talepler karşısında, devlet-vatandaş ilişkilerinde hizmetlerin daha etkin, süratli ve verimli sunulmasında kararlı olduklarını kaydetti. Bürokratik işlemlerin aşırı yoğunluğunun zaman ve kaynak israfına yol açtığını, işlemleri uzattığını ve yönetimde verimsizliğe sebep olduğunu vurgulayan Vali Yüksel, ?Bu itibarla Ankara'da kamu kurum ve kuruluşlarında iş akışı ve analizlerin sürekli yapılması, iş değerlendirme sisteminin giderek geliştirilmesi ile vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştırıcı, hizmetlerde ise sürat ve verimliliği arttırıcı çalışmalar sürdürülecektir.? dedi.

Bürokratik işlemlerin aşırı yoğunluğunun zaman ve kaynak israfına yol açtığını, işlemlerin uzatılmasının yönetimde verimsizliğe sebep olduğunu vurgulayan Vali Yüksel, yeni uygulamanın önemini şu görüşlerle ortaya koydu:

?Ankara'da kamu hizmetlerinin sunumunda istenilen belgelerin azaltılmasında temel esas, vatandaşımızın beyanına güvendir. Ankara ilinde kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan ve daha önce başvuru sahibinden alınıp da kurumun kayıt ve dosyalarında bulunan ve başvuru sahibi tarafından değişmediği beyan edilen belgeler ile başka kuruluşlardan e-devlet işleyişi içerisinde birkaç tuşla edinilebilecek olan belgeler vatandaşımızdan istenmeyecektir. Bu bağlamda Ankara'da kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşlarımızın başvurularında istenen belgeler üzerinde devamlı çalışılarak, bunlardan istenmesine gerek olmayan belgelerin tespit edilmesi suretiyle bürokrasi azaltılacak ve idari işlemler basitleştirilecek.?

Bürokratik kültürden, vatandaş odaklı kamu hizmeti kültürüne geçişin mutlak hedef olduğunu dile getiren Yüksel, Ankara'da etkin, verimli, hesap verilebilir, vatandaş beyanına güvenen ve şeffaf bir kamu yönetiminin oluşturulmasında kararlı olduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber