Bakan Yılmaz: Eğitimi, memleketimizin en önemli meselesi olarak görüyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, hükümet olarak eğitimi memleketin en önemli meselesi olarak gördüklerini söyledi.Bazı temaslarda bulunmak üzeri iki günlüğüne Trabzon'a gelen Bakan Yılmaz, Hayrat ilçesinde Hayrat ve Of kaymakamlıklarının Nuhoğlu Vakfı'nın desteği ile hayata geçirilen 'Eğitim Seferberliği Projesi'nin tanıtım törenine katıldı. Hayrat ilçesine gelişinde, yetkililerce karşılanan Yılmaz, esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Hayrat İMBK Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na geçen Yılmaz, burada öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri ile karşılandı. Okul yetkilileri ve öğrencilerle görüşen Yılmaz, 'Eğitim Seferberliği Projesi'nin tanıtım törenine katıldı.

Bakan Yılmaz'a bilgi veren yetkililer, projenin amacının ilçedeki eğitim göçünü önlemek, öğrenciler arasındaki fırsat eşitliğini sağlamak ve SBS, LYS gibi sınavlarda öğrencilerin başarısını artırmak olduğunu ifade ettiler. Proje kapsamında, çok sayıda öğrencinin, açılan kurslardan yararlandığına dikkat çeken yetkililer, öğrencilerin başarılarında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, bölgesinde yükselen bir yıldız olduğunu belirterek, "Bunu neyle sağlıyor, bunu insanıyla sağlıyor. Her şeyin temelinde insan var, insanı çıkartırsanız geriye bir şey kalmaz. Ne kadar bilgisayar, ne kadar cihaz yaparsanız yapın, ne kadar savaş aleti yaparsanız yapın, sonuçta o savaş aletini uçuracak olan da çalıştıracak olan da aracı götürecek olan da insandır. O bakımdan önce insanı yetiştirmek lazım. Buradaki projede de insanın temel değer olduğunu görüyorum. Of ve Hayrat ilçelerindeki öğrencilerimizin eğitim kalitesini ve eğitimle gelen özgüvenlerini artırma yolunda ellerini taşın altına koymuşlar. Ülke olarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkacak bir medeniyet yolculuğundayız. Bunu ne ile yapabiliriz, insanla yapacağız, durarak mesafe alınır mı, yok. Çalışacağız, gayret edeceğiz ki bu mesafeyi kapatalım. Memleketini en çok seven, memleketine en iyi hizmet edendir." dedi.

Hükümet olarak, eğitimi memleketin en önemli meselesi olarak gördüklerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Türkiye zor, en zor bir coğrafyada ama buna rağmen savunma bütçemizin iki katından dana fazlasını eğitim bütçesine ayırıyoruz. Neden, 21. yüzyılda lider ülke olabilmek için. Bunu yapabileceğimizden de hiç şüpheniz olmasın. 10 yılda dünyanın en büyük 16. ekonomisi haline geldik. Hedefimiz, ilk 10 arasına girmek. Yapar mıyız, Nuhoğlu Vakfı gibi vakıflarımız olduğu, gözleri parlayan bu öğrencilerimiz olduğu sürece hiç şüpheniniz olmasın ki yaparız."

Yükselmenin, kamu ve özel sektörün, üzerine düşen görevi yerine getirmesiyle mümkün olacağına vurgu yapan Yılmaz, "Tek kanatla uçulmaz. Bu kanatlardan bir tanesi kamu, değeri özel sektör. Kamu yöneticileri üzerine düşen görevi yapacak ama bu tek başınıza yetmez. Biz ne yaparsak yapayım, buradaki insanlarımızın da üzerine düşeni yapması lazım. Yükselmek ve uçmak, iki kanadın aynı hedefe ulaşma iradesine sahip olduğunda mümkün olur. Kanadın biri ergi, birisi ileri çırparsa olmaz. Hem özel sektör hem kamu, aynı hedefe odaklanırsa alamayacağımız hiçbir mesafe olamaz. Burada bunu başardınız. Emeği geçenleri tebrik ediyorum." diye konuştu.

Nuhoğlu Vakfı Danışmanlar Meclisi Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu da Türkiye'nin her şeyden önce ihtiyacının yetişmiş, rekabetçi, önü açılmış birey olduğunu belirtti. Nuhoğlu, o anlamda bu projeyi hayatında yaptığı en önemli iş olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

Törene; Bakan ismet Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, İstanbul Milletvekili Oktay Saral, kaymakamlar, Nuhoğlu Vakfı yetkilileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bakan İsmet Yılmaz ve beraberindekiler daha sonda Of ilçesine geçerek, "Eğitim Seferberliği Projesi" kapsamında açılan kurslara katılan ve Fen Lisesi'ni kazanan öğrencilerin ödül törenine katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber