İngilizce öğretmenin organları, 4 kişiyi hayata bağlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin Çan ilçesinde yaşayan, geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen İngilizce öğretmeni Yasemin Gül'ün organları 4 kişiyi hayata bağlayacak.

Alınan bilgiye göre, Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesinde görev yapan Gül (42), 6 Ocak'ta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Çan Devlet Hastanesine getirildi. Burada yapılan incelemede beyin kanaması geçirdiği belirlenen Gül, aynı gün Çanakkale Devlet Hastanesine sevk edilerek, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Yaklaşık 20 aylık bir erkek çocuğu bulunan Gül'ün tüm müdahalelere rağmen bugün beyin ölümü gerçekleşti.

Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü'ün organ bağışı konusunda aileyle yaptığı görüşme olumlu sonuçlandı ve ölen öğretmenin eşi Erdal Gül organları bağışlama kararı aldı.

Dr. Ülkü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yasemin Gül'ün yaklaşık 10 gündür şiddetli baş ağrısı çekmesine rağmen nöroloji servisine başvurmadığını öğrendiklerini belirterek, ''Öğretmenimiz, ani geçirilen bir beyin kanaması sonucu hastanemizde tedavi altındayken hayatını kaybetti. Ailesi de hakikatten çok duyarlı davrandı. Erdal Gül'ün annesi de diyaliz tedavisi görürken vefat etmiş. Böyle bir konuda çok hassas olduğunu öğrendik. Sonuçta organlarını bağışladılar'' dedi.

Organlardan iki böbrek ve karaciğerin kara yoluyla Bursa'ya götürülüp değişik hastanelerdeki hastalara nakledileceğini ifade eden Ülkü, kalbin ise Ankara Yüksek İhtisas Hastanesine uçakla götürüleceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber