Bu okulda her gün okuma bayramı yapılıyor

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 10 Ocak 2012 10:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tokat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler her gün okuma bayramı yapıyor. Tenefüslerde, etüt saatlerinde, öğle aralarında, elde edilen her boş zamanda öğrencilerin ellerinde okuma kitaplarını görmek mümkün.Kimi roman okuyor, kimi bilim-kurgu, kimisi şiir kitabı.

Kimi Tolstoy'a merak sarmış, kimi Necip Fazıl'ın şiirlerinde yakalıyor yaşamı. Ama her öğrenci ayda en az bir kitap bitiriyor. Okulun öğretmenleri bunu titizlikle takip ediyor. Zorunluluktan öte, kitap ile zevkli bir yaşam şeklini almış okuma etkinlikleri. Okulda öğretmenler kurulu kararıyla her hafta değişik günlerde birer saat okuma saati olarak kitap okumaya ayrılıyor.

Ders öğretmenleri ile öğrenciler birlikte kitap okuyorlar. Sonra kitaplar tartışmaya açılıyor, fikir alışverişi yapılıyor. Kitaplar, yazarlar karşılaştırılıyor.

Bu sayede meslek lisesi olmanın verdiği mesleki ağırlık, biraz olsun sosyal alana kaydırılarak öğrencilerin sosyal yönlerinin geliştirilmesine katkıda bulunuluyor.

Öğretmenler ve öğrenciler birbirlerinden kitap alışverişi yapıyor. Dört yıl burada eğitim gören öğrencinin yüz temel eseri okumuş ve anlamış olarak mezun olması gibi ideal bir hedefi de var okulun. Panolarda ?Kitap hayattır.? ?Herkesin elinde bir okuma kitabı olmalı!? ?Hayat kitapla güzel? gibi sloganlar yazıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber