Başkent'te okul servislerine sıkı takip

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği, okul servislerinin denetimlerinin aksatılmadan yapıldığını bildirdi. Geçen ay 595 araç denetlenirken, 321 araca 32 bin 218 TL ceza kesildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vali yardımcısı başkanlığında İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden oluşturulan Okul Servis Araçları Denetleme Kurulu'nun; çocukların okullarından evlerine, evlerinden de okullarına huzurlu ve güvenli bir ortamda taşınması için servis araçlarının teknik ve fenni denetimlerine aksatılmadan devam edildiği belirtildi.

Ankara genelinde geçen ay yapılan denetimlerde; araçlarda okul taşıtı yazısının bulunması, ışıklı lambaların çalışılırlığı, sağlık çantası, kapı ve pencere durumları, araçların yaşları ve kapasiteleri, yangın söndürme cihazlarının mevcudiyeti, sürücülerin ve belgelerinin nitelikleri ile sigorta sistemleri dâhil mevzuat bakımından aranması gereken tüm hususlar göz önüne alınarak 595 aracın denetlendiği belirtilen açıklamada, 321 araca 32 bin 218 TL ceza kesildiği, ayrıca bazı okul taşıt sürücülerinin uyarıldığı bildirildi.

Valilik açıklamasında öğrencilerin can ve mal güvenliklerinin her şeyden daha önemli olduğu esası içerisinde, okul servis araçlarının geliş-gidiş saatleri, belirlenen güzergâhlara mutlaka uyulması ile sürücüler ve araç personelinin genel tutum ve durumlarının ilk yarı yıl tatiline kadar izlenerek mevzuata uygun bulunmayan araçların trafikten derhal men edileceğine dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber