Ankara'da 2012 'engelliler yılı' ilan edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 2012 yılını engelliler yılı ilan ettiklerini belirterek, ''Bu yıl özürlülerin yaşamını kolaylaştıracak her türlü tedbirleri alacağız'' dedi.

Ankara İl Genel Meclisi Salonu'nda, 2012 yılının 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında yapıldı. Yüksel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2011 yılını son derece başarılı geçirdiklerini belirterek, 2012 yılında daha tempolu ve sonuç alan çalışmalarla bu başarının taçlandırılmasını beklediğini söyledi.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle yatırımcı kuruluşlardan alınan izleme raporlarına göre, ilde uygulanan toplam proje sayısının bin 925 olduğunu anlatan Yüksel, projelerin toplam bedelinin 8,49 milyar ve fili ödeneğinin 1,76 milyar lira olduğunu belirterek, bu ödeneklerden dönem içerisinde 1,72 milyar lira nakdi harcama gerçekleştiğini bildirdi.

Dönem sonu itibariyle projelerden bin 343'ünün tamamlandığını, devam eden proje sayısının da 419 olduğunu dile getiren Yüksel, başlanamayan proje sayısının ise 163 olduğunu anlattı.

Kamu kuruluşlarına ait projelerin 2011 yılında aktarılan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranının, yüzde 97 olduğuna işaret eden Vali Yüksel, bunun büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Vali Yüksel, 2011 yılında en fazla yatırım yapılan alanlar arasında 605 projeyle eğitimin birinci, 415 projeyle ulaştırma sektörünün ikinci, 131 projeyle tarım sektörünün üçüncü, 46 projeyle kültür ve turizmin dördüncü ve 45 projeyle sağlık sektörünün beşinci sırada yer aldığını kaydetti.

Başkentin ihracatının 5,3 milyar dolardan 6,5 milyar dolara yükselmesinin, galericilerin yer sorunun çözülmesinin ve uluslararası fuar kurulmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının çıkarılmasının, geçen yıl yaşanan en iyi gelişmeler arasında yer aldığını belirten Vali Yüksel, üzücü bulduğu olayların ise 20 kişinin yaşamını yitirdiği OSTİM'deki patlama, bir askeri araca yönelik yapılan bombalı saldırıyla Kumrular'daki terör saldırısı olduğunu ifade etti.

Yüksel, 2012 yılının daha güzel geçmesi için tüm kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin daha fazla çalışmaları gerektiğini belirterek, bu yıl engelliler, çocuklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

2012 yılını, engelliler yılı ilan ettiklerini bildiren Vali Yüksel, bununla alakalı vali yardımcısı başkanlığında bir komisyon kurulduğunu belirterek, ''Bu yıl özürlülerin yaşamını kolaylaştıracak her türlü tedbirleri alacağız. Bu şehir herkesin mutlu olacağı, herkesin kucaklanacağı şehir olmalıdır'' şeklinde konuştu.

Kamu binalarının fiziki engelinin, engellilerin kamu hizmetlerine ulaşmada sıkıntı oluşturduğuna dikkati çeken Yüksel, Ankara Valiliği binasında özürlüler için bir asansör yapmak istediklerini, ancak tarihi bir bina olması nedeniyle yapamadıklarını belirterek, bu sorunun çözümü için engellilerle buluştuğu birinci katta bir bölüm oluşturduğunu ifade etti.

Tüm kamu kuruluşlarının da engellilerin kamu hizmetlerine ulaşmalarında yaşadığı sıkıntıları gidermek üzere bugünden itibaren çalışmalarına başlamasını isteyen Yüksel, ''Şehrin hemen her şeyinden engelliler de bizimle beraber paylaşabiliyorsa Ankara yaşanabilir şehirdir. Bütün kurum ve kuruluşlar üzerlerine düşeni yapacaklar'' dedi.

Vali Yüksel, ayrıca daire amirlerinden sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişki kurmalarını, yapacakları çalışmalarda iş birliği yapmalarını istedi. Yüksel, kamu kuruluşlarının sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği halinde olması durumunda yapılan çalışmalarda çok daha başarılı sonuçlar alınacağına inandığını dile getirdi.

Toplantıda, daha sonra yatırımcı kuruluşların daire amirleri yaptığı çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber