16/05/2005'in önemli gündem başlıkları (güncellendi)

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan, Polonya'da. Erdoğan, Varşova'da, "3. Avrupa Konseyi Liderler Zirvesi"ne katılacak. Erdoğan, Avrupa Sözleşmelerinin İmzaya Açılması törenin ardından, Polonya Cumhurbaşkanı Kwasniewski'nin akşam vereceği yemekte de bulunacak.

2- Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü kabul edecek.

3- Milli Eğitim Bakanı Çelik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla ilgili Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

4- Dünya Sağlık Örgütü'nün 58. Dünya Sağlık Asamblesi Toplantısı Cenevre'de başlıyor. Toplantıda Türkiye'yi Sağlık Bakanı Akdağ temsil edecek.

5- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, Türk Akreditasyon Kurumu'nun (TÜRKAK) genel kuruluna katılacak.

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi'nin mezuniyet törenine katılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Hatay'da bakanlığıyla ilgili incelemelerde bulunacak, tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek.

8- Çin Halk Cumhuriyeti Kamu Güvenliği Bakanı Yongkang ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Konuk Bakan, Çevik Kuvvet Merkezi'ni ziyaret edip, Hipodrom'da düzenlenecek gösteriyi izleyecek.

9- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt, resmi ziyaret için Bulgaristan'a gidecek. Orgeneral Büyükanıt, Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nikola Kolev ile bir araya gelecek.

10- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri. İstanbul Üniversitesi koordinatörlüğünde ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 86. yıldönümü nedeniyle 71 üniversiteden 500 gençlik temsilcisi Dolmabahçe'den Samsun'a uğurlanacak.
- "Milli Mücadelede İlk Adım Yürüyüşü", Şişli Atatürk Müzesi'nden başlayarak, Dolmabahçe'de sona erecek.
- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Sezer'e verilmek üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", Sivas-Kayseri il sınırında Kayserili atletlere teslim edilecek. Atatürk'ün doğduğu Selanik'teki evinin bahçesinden alınan toprak, İpsala hudut kapısında Edirne Valiliği tarafından düzenlenen törenle teslim alınarak, Samsun'a gönderilecek.

11- Gaziosmanpaşa'daki 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda, TEMA Vakfı, Ulusal Eğitime Destek Gönüllüleri ve vatandaşların katılımıyla fidan dikim töreni yapılacak. Törene Cumhurbaşkanı Sezer'in eşi Semra Sezer'in de katılması bekleniyor.

12- SHP Genel Başkanı Karayalçın, Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret edecek.

13- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Hızır Acil'in 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul'da düzenlenecek törende, İlk Yardım Gönüllüleri'ne sertifikalarını verecek.

14- Jandarma Genel Komutanlığı ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "İnsan Ticareti ile Mücadele Semineri", Antalya'da başlayacak.

15- Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Kültür Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu 24. Toplantısı İzmir'de yapılacak.

16- Merkez Bankası tarafından düzenlenen "Finansal İstikrar ve Basel II'nin Etkileri" konulu uluslararası konferans, İstanbul'da başlayacak.

17- Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Doç. Dr. Turhan Menteş ve beraberindeki heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edecek.

18- Avrupa Komisyonu İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen "KOBİ'lerin kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin artırılması"na yönelik toplantıların ikincisi, TOBB'un ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak.

19- Toplantı... Konferans...
- Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul'un katılımıyla İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısında, bankanın operasyon merkezi tanıtılacak.
- "Hitit Destinasyonu Çalıştayı" Çorum'da başlayacak.
- Malezya Palm Yağı Konseyi tarafından düzenlenen "Dünya Ticareti ve Beslenmede Palm Yağının Yeri ve Önemi" konulu konferans Ankara'da yapılacak.
- Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mircea Neata ve İzmir Defderdarı İhsan Akyol, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.

20- WTA İstanbul Cup Turnuvası'nda ana tablo maçları başlıyor.

21- Dünya Ralli Şampiyonası'nın 7. ayağı olan Türkiye Rallisi'nin tanıtımı amacıyla Ortaköy Raina'da düzenlenecek basın toplantısına Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür de katılacak.

22- İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen 25. Atatürk Yol Koşusu, Sarayburnu'dan verilecek startla yapılacak.

23- Birinci Süper Futbol Ligi'nde görev yapan hakemlerin 32. hafta maçlarında hakem gözlemcilerinden aldıkları notlar Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

24- Uluslararası 18 Yaş Tenis Turnuvası'nda ana tablo maçları ENKA Sadi Gülçelik Spor Sitesi kortlarında başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber