'Termal Öğretmen Evi' projesi yarım kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2012 00:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kütahya'nın Termal zengini ilçesi Simav'da 2008'de dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından mahalli imkanlar kullanılarak Eynal Kaplıcalarında belediyeye ait 5 bin dekarlık bir alanın tahsisi sonucu temeli atılan 3 milyon TL proje bedelli Türkiye'nin ilk ve tek "Termal Öğretmen Evi" inşaatı ödenek kurbanı oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının 4 yıldır beklenen ödeneği bir türlü bulamaması Simav'a turizm açısından çok şeyler kazandıracak tesisin unutulmasına neden oldu.

4 yıldır ödenek gelmeyince 2008'de dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından atılan tesisin temellerindeki inşaat demirleri ile tahta kalıplarda ortadan kayboldu.

Ödeneksizlik yüzünden unutulan tesisin bomboş ve hüzünlü görüntüsü eğitimciler kadar vatandaşlarında yüreklerini burkuyor.

Türkiye'nin ilk ve tek Termal Öğretmen Evi Tesisini Simav'a kazandırmak için 4 yıldır verilen uğraşılar sonuç vermeyince soruna çözüm amacıyla yerel yöneticiler tarafından hazırlattırılan bünyesinde 34 oda, 1 engelli odası, 11 suit oda, yemek salonu, 150 kişilik seminer salonu, 1 spor salonu, bir sergi salonu, 1 kütüphane, 1 fuaye salonu, 150 kişilik çok amaçlı salon, 250 kişilik konferans salonu, Türk hamamı ve kuaför salonu bulunan 3 katlı 3 bloktan oluşan sosyal tesis projesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun bulunması umutları artırdı.

Ancak Bakanlık 4 yıldır beklenen ödeneği bir türlü bulamayınca Simav'ın kaderini değiştirecek Termal Öğretmenevi projesi ödenek kurbanı oldu.

Termal turizme sağlayacağı katkılar nedeniyle yatırımın bir an önce tamamlanması için 4 yıldır ellerinden gelen desteği sağladıklarını, bundan sonra da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, "Özellikle eğitim camiasının yararlanacağı sosyal tesis için arazilerin son derece kıymetli olduğu Eynal Kaplıcaları bölgesinde 5 bin metrekarelik bir alanın tahsisinde Milli Eğitim Bakanlığına elimizden gelen kolaylıkları gösterdik. Belediye olarak dün olduğu gibi bundan sonra da alt yapı hizmetlerinde her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Yeter ki Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Tesis olarak onayladığı bu önemli yatırıma ödenek sağlasın. Bizlerde elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Çünkü bünyesinde pek çok sosyal amaçlı bölümlerin yer alacağı Termal tesis yapıldığında Simav eğitim camiasının yanı sıra Türkiye'nin önemli isimlerini de ağırlayacak" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber