Eğitim Araştırma Hastanelerine her uzman tabip atanamayacak

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği 17 Ocak 2012 tarihi itibariyle değişmiştir. Yapılan değişiklik sırasında, deprem bölgesinde görev alan personele yüksek hizmet puanı verilmesi ve eşinden şiddet gören personelin başka bir il'e görevlendirilmesine imkan sağlanmıştır. Yapılan değişiklikler için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ocak 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPAN PERSONELİN HİZMET PUANI %100 FAZLAYLA VERİLEBİLECEK

Deprem bölgesinde görev yapan personelin alabileceği hizmet puanı yükseltilmiştir. Yapılan düzenleme gereğince, deprem bölgesinde görev alan personele Bakanlıkça belirlenen süre için en yüksek hizmet puanı %100 fazlasıyla verilebilecek. İlgili düzenleme şu şekildedir:

?Savaş, deprem gibi olağanüstü hallere maruz kalan yerlerde görev yapan personele Bakanlıkça belirlenen süre için en yüksek hizmet puanı %100 fazlasıyla verilebilir.?

DEPREM BÖLGESİNDEKİ PERSONELE, DİĞER İLLERE GEÇİCİ GÖREVLENDİRME KOLAYLIĞI

Deprem bölgesinde görev alan personele diğer illere geçici olarak görevlendirme kolaylığı getirilmiştir. Yapılan düzenleme şu şekildedir.

Savaş, deprem gibi olağanüstü hallere maruz kalan yerlerde görev yapan personel;
en az sekiz haftalık gebe veya
ruhsal hastalıklarda yüzde yirmi beş, diğer durumlarda yüzde kırk iş kaybı olduğunu veya
birinci dereceden bir yakınının;
- engelli olduğunu
- veya vefat ettiğini
- veya çocuğunun iki yaşından küçük olması
- veya ilköğretimde eğitim gördüğünü belgelendirmesi halinde,
talepte bulunduğu ile altı aya kadar geçici olarak görevlendirilebilir.

DAYAK YİYEN KADINA NAKİL KOLAYLIĞI

Yönetmeliğin görevlendirme maddesinde yapılan düzenlemeye göre boşanma davası açan veya açılmış personel, şiddet gördüğünü belgelemesi halinde, "dava süresince C veya D hizmet grubu illere geçici olarak görevlendirilebilir"... İlgili düzenleme şu şekildedir:

Boşanma davası açan veya haklarında boşanma davası açılmış personel, şiddete maruz kalıp da, bu durumu adli veya mülki idare makamlarınca verilen belgeyle belgelendirmeleri halinde, dava süresince C veya D hizmet grubu illere geçici olarak görevlendirilebilir. Bu hüküm doğrultusunda görevlendirilen personel, görevlendirildiği tarihten itibaren altı ayda bir, boşanma davasının görülmekte olduğu mahkemeden almış olduğu davanın safahatı ile ilgili belgeyi çalıştığı kuruma bildirmekle yükümlüdür.?

GÖREVİ BIRAKMAK İSTEYEN BAŞASİSTAN VEYA EĞİTİM GÖREVLİSİ, 2 YILINI DOLDURMUŞ İSE, İSTEDİĞİ İLE ATANABİLECEK

Daha önceki düzenlemede başasistan veya klinik şefi, görevi bırakıması halinde, Personel Dağılım Cetvelinin uygun ise, bir defaya mahsus olmak üzere istedikleri yere her zaman atanabilmekteydi. Yeni düzenlemede bu hakka sınırlama getirilmiştir. Sadece 2 yıl görev yapanlar bu haktan yararlanabilecek.

?Eğitim görevlisi ve başasistanlık görevlerini en az iki yıl sürdüren ve bu görevlerden ayrılmak isteyen uzman tabipler ise Personel Dağılım Cetvelinin uygun olması halinde bir defaya mahsus olmak üzere istedikleri yere her zaman atanabilirler.?

PDC FAZLASI PERSONEL, BAŞKA İLLERE DE RE'SEN ATANABİLECEK

Hali hazırdaki düzenlemede, PDC fazlası personel, sadece il içi atanabiliyordu. Yeni düzenleme gereğince eğer fazlalık il içinde eritilemiyorsa, personel il dışına atanacaktır. İlgili düzenleme şu şekildedir:

?Personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde personel çalışan hizmet birimlerinde görev yapan personel, unvan ve branşında ilde boşluk bulunmaması halinde Bakanlıkça 16 ncı maddedeki usul ve esaslar çerçevesinde başka illere atanabilir.?

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNE HER UZMAN TABİP ATANAMAYACAK

Getirilen yeni düzenleme şu şekildedir:

?EK MADDE 5 ? 16, 17, 26 ve 29 uncu maddelere göre eğitim araştırma hastanelerine atanma talebinde bulunan uzman tabip ile uzman diş tabiplerinin, başasistanlık atanma şartlarını taşıdığını belgelemesi gerekmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber