Üniversitenin ortada bıraktığı hastalara bakanlık sahip çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Ocak 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HASAN KÜÇÜK

Mersin Üniversitesi'nin 'tam gün' kapsamında 1 doktorun ayrılması nedeniyle nöroloji polikliniğini kapatması ve hastaların mağdur olması üzerine Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, hastaları bölgedeki devlet hastanelerine yönlendirdiklerini ve ilave doktor görevlendirdiklerini söyledi.Mersin Üniversitesi'nin 'tam gün' uygulaması nedeniyle doktor azlığını gerekçe göstererek nöroloji kliniğini kapatması üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan, üniversiteden gönderilen çocuk nöroloji hastalarının mağdur edilmemesi için fazladan doktor görevlendirdiklerini açıkladı. Mersin Üniversitesi'ndeki çocuk nöroloji polikliniğinin tekrar açılması halinde çocuk hastanesindeki hekimi bazı günler üniversitede görevlendirebileceklerini kaydetti.

Üniversitedeki sorunun çocuk nöroloji uzmanı yetersizliğinden kaynaklandığını savunan Prof. Dr. Şencan, çocuk nöroloji uzmanlarının tam gün yasası sonrasında ücretsiz izne ayrılarak muayenehane açtıklarını dile getirdi. Şencan, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Bu alanda iki tane hoca bulunan üniversitenin bölüm kapatacak bir duruma düşmesine üzüldük. Ama üniversite eğer 'olur' derse elimizdeki nöroloğumuzu paylaşmaya hazırız. Belirli günler nöroloğumuzu üniversite hastanesinde görevlendirebiliriz; çünkü yatan hastalar için de ihtiyaç olabilir." Bakanlık olarak 5 bin hastanın mağdur olmaması için gerekeni yaptıklarını belirten Şencan şöyle devam etti: "Mersin gibi bir ilimizi çocuk nörologsuz bırakamazdık. Hemen çocuk nöroloğumuzu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne görevlendirdik. Bu arada 15-20 gün kadar bir sıkıntımız oldu. Ancak bu tür hastaların kayıtlarını daha önce almıştık. Hastaları arayarak doktor görevlendirdiğimizi söyledik. Üniversitedeki takipli hastalar için de üniversite ile görüşüldü. Üniversite bu takipli hastaların adreslerini verdi. Onları da biz takip ediyoruz."

Üniversiteye belli günler doktor gönderilecek

İrfan Şencan, "Şu an tayin dönemindeyiz. Bakıyorum çocuk nöroloğu sadece bir kişi gelmiş. Bir tane çocuk nöroloğu kuraya girecek. Bunu da nüfusa göre sıralamasına bakıyoruz. En zaruri ihtiyacı olan yere veriyoruz. Mersin'e düşer mi düşmez mi bilemiyorum. Hiçbir zaman hastalarımızı mağdur etmedik, etmeyeceğiz. Üniversitenin de işlerinin aksamasını istemeyiz. Gerekirse üniversitenin talebine göre belli günler görevlendirebiliriz. İmkân olduğu zamanda onlara da hocalık yapacak bir arkadaş görevlendirebiliriz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber