İzmir kamu yatırımlarında 1 numaralı il

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak İzmir'e büyük önem verdiklerini belirterek 1,5 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak İzmir'e büyük önem verdiklerini belirterek, ''Hükümetimiz, İzmir'e tarihinde görülmemiş yatırımları yaptı. İzmir'e 1,5 milyar liraya yakın yatırım yaptık' dedi.

Eroğlu, bakanlığına bağlı kuruluşların İzmir'deki yatırımlarının toplu açılış ve temel atma töreni dolayısıyla geldiği kentte, Vali Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzalayan ve burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Eroğlu, aynı bölgenin bir insanı olarak İzmir'de bulunmanın mutluluğunu ifade etti.

Yaz kış demeden İzmir'e hizmet ve yatırım için çalıştıklarını ve bugün 3 dev projenin açılışı ve temel atma törenini gerçekleştireceklerini belirten Eroğlu, ''Hükümetimiz, İzmir'e tarihinde görülmemiş yatırımları yaptı. İzmir'e 1,5 milyar liraya yakın yatırım yaptık. İzmir, Türkiye'de kamu yatırımları açısından bir numaralı ildir. Diğer illeri sollamıştır. Ege'nin incisi İzmir'e ne yapılsa azdır'' dedi.

ABD'deki Brookings Enstitüsünün araştırmasında dünyanın en hızlı büyüyen metropol ekonomileri listesinde İzmir'in dördüncü sırada yer aldığına işaret eden Eroğlu, bunun hükümetin İzmir'e verdiği desteğin neticesi olduğunu söyledi.

''Sulanmadık yer kalmayacak''

İzmir'in en önemli sorununun içme suyu sorunu olduğunu, bunun çözümü için Başbakan Erdoğan'ın kendisine 2008 yılında talimat verdiğini belirten Eroğlu, bu kapsamda baraj ve ishale hattı yapımlarını da içeren yaklaşık 300 milyon liralık yatırımlarını temelini bir defada atacaklarını söyledi.

İzmir'i, bu güzel şehri, susuz bırakmanın asla doğru olmadığını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

''Başbakanımızın talimatıyla öncelikle Gördes Barajı'nı yıldırım hızıyla tamamladık. Sulama, dere ıslahları konusunda her şeyi yapacağız. Askerliğimi burada yaptım, birçok akrabam var. Bölge insanı olarak bu görevler benim de haz duyduğum görevlerdir.

Küçük Menderes Havzası'na, hükümetimiz dönemine kadar bir kuruşluk yatırımın yapılmamıştı, adeta unutulmuştu. Küçük Menderes Havzası'nı ilk kez bir hatırladık. Beydağ yatırımlarımızı hızla bitirdik. Arkasından Burgaz Zeytinova Barajı'nın temelini attık. Açılış tarihi belli. Bademli sulamasının, Ödemiş Aktaş Barajı'nın temelini attık. 506 dev yatırım gelecek. Küçük Menderes Havzası'nda sulanmadık ova kalmayacak.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir'de geçen yıl ''11.11.2011''de 11 tesisin toplu açılışını yaptığını hatırlatan Eroğlu, Yortanlı ve Çaltı Deresi barajlarının açılışlarının bizzat Başbakan Erdoğan tarafından yapılacağını bildirdi.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi

Bakan Eroğlu, İzmir'deki toplu açılış ve temel atma törenlerine birlikte katılacağı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, uçağının gecikmesi nedeniyle yer alamadığı Valilik ziyaretinde, gazetecilere ''Ulaştırma Bakanı Binali Bey gelmeden müjdesini ben vereyim mi'' diye espri yaparak, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi hakkında bilgi verdi.

Projenin tamamlanmasıyla Ankara'nın, İzmir'e daha da yaklaşacağını ifade eden Eroğlu, ''İzmir'in yıldızı hakikaten parlak. İnşallah çok daha güzel yatırımlar yapılacak. Bakanlığım açısından 2012 yılını İzmir'de yatırımlarda hamle yılı olarak ilan ediyoruz'' dedi.

Eroğlu, hükümetin, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına da tam destek verdiğini söyledi.

Öte yandan, valilik ziyaretinin ardından Hükümet Konağından ayrılışında, Konak Meydanı'nda bir süre yürüyen Bakan Eroğlu, burada güvercinlere yem attı. Bu sırada Bakan Eroğlu'nun yanına gelen ve emekli olduğunu söyleyen bir vatandaş, daha rahat geçinebilmek için çalışmak istediğini, ancak aldığı emekli maaşından kesinti yapıldığı için çalışamamaktan yakındı.

Emekli vatandaşa, yaşadığı sorunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e aktaracağını ifade eden Eroğlu, ''Bu çalışmalar benimle ilgili değil, ama bakanımıza ileteyim. Su istiyorsan getireyim'' diye espri de yaptı.

Bakan Eroğlu, meydanda sohbet ettiği vatandaşların, kentin sorunlarıyla ilgili getirdikleri talepler üzerine de hükümetin İzmir'e yaptığı yatırımların geçmişle mukayese edilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber