Maliye: Bu ay primleri erken yatırın

Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığı'nın maaş, ikramiye ve sağlık yardımı ödemelerinin üst üste gelmesi nakit sıkışıklığı yarattı. Maliye, kamu kuruluşlarından, mayıs prim kesintilerini yedi günlük süreyi beklemeden yatırmalarını istedi

Maliye Bakanlığı, Emekli Sandığı'nın maaş, ikramiye ve sağlık yardımı ödemelerinin üst üste gelmesi nedeniyle nakit sıkışıklığı yaşadığını belirtti. Bakanlık bunun üzerine kamu kurumlarından bu ayki prim kesintilerini öngörülen bir haftalık süreyi beklemeksizin kuruma yatırmaları gerektiğini bildirildi.

Maliye Bakanı adına Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman imzasıyla 81 il valiliği, merkez saymanlık müdürlükleri ve saymanlık yetkisi verilmiş bütçe daire başkanlıklarına gönderilen 10 Mayıs 2005 tarihli yazıyla, emekli keseneklerinin erken yatırılması istendi. Söz konusu yazıda, memurların maaşlarından kesilen emekli kesenekleriyle kurum karşılıklarının, kurumlar tarafından yedi gün içinde Emekli Sandığı'na ya da sandık adına postaya veya bankaya yatırılmasının öngörüldüğü anımsatıldı.

Memurlara sorumluluk

Bu süre içinde Emekli Sandığı gelirlerinin tahakkuk ettirilmemesi, kesinti yapılmaması ya da kesintilerin gönderilmemesi durumunda, tahakkuk ve ödemeyle ilgili memurlar ve sorumlularının söz konusu tutarın yüzde 10 fazlasını, Kamu Alacakları Tahsili Kanunu'na göre ödeme yükümlülüğü altında olduğuna dikkat çekilen yazıda, şöyle denildi:

"Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nce emekli aylığı, malul, şehit, dul ve yetimlere tütün ikramiyesi, hak sahiplerine emekli ikramiyesi ile sağlık yarıdımı gibi çeşitli ödemeler yapılmakta, ayrıca zaman zaman bu ödemelerin birbirine yakın tarihlerde yapılması nedeniyle, sandığın nakit dengesi olumsuz yönde etkilenmektedir." Yazıda, bilgilerin ve mayıs ayı kesenekleriyle kurum karşılıklarının yedi günlük sürenin dolması beklenilmeksizin en kısa sürede Emekli Sandığı hesabına aktarılması istendi.

 

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber