İşte Mesleki ve Teknik Eğitimde branş bazında öğretmen açığı sayıları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2012 08:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 21/12/2008 Pazar günkü 23. Dönem 3. Yasama Yılı 33. Birleşimindeki Genel Kurul'unda dönemin Milli Eğitim Bakanına yöneltilen ?2009 yılı atamalarında teknik eğitim fakültesi mezunu teknik öğretmenlere hangi branşlarda, ne kadar atama yapabileceksiniz? sorusuna ?Türkiye'de mesleki öğretim önüne bazı engeller konduğu için? Biz yüzde 27, yüzde 28'le aldık, yüzde 43'e getirdik ve gittikçe mesleki eğitimde bir ilerleme, bir gelişme var. Ancak -buradaki ihtiyaçlar- daha önce çok sayıda bu branşlarda eleman alındığı için maalesef fazlalıklarımız var ama ihtiyaç olan branşları tespit edeceğiz ve bunu kamuoyuyla paylaşacağız.? Cevabı verilmiştir.

Mesleki ve Teknik Eğitimde öğrenci sayısının artması nedeniyle kadro beklentisi içerisine giren teknik eğitim mezunları yapılacak yeni bir değerlendirme ile teknik branşlarda öğretmen alımı yapılmasını istemektedirler.

Bu hususlar hakkında, Bursa Milletvekili İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından,? 1- Fazlalık bulunan branşlarda gönüllülük esası üzerine branş değişikliği yapılması planlanmakta mıdır?

2- Mesleki ve Teknik Eğitime talebin artması nedeniyle ihtiyaç olunan branşlarda ne kadar öğretmen ihtiyacı olduğunu açıklar mısınız?

3- Mesleki ve Teknik Eğitim okullarını artırmayı düşünüyor musunuz?

4- Türkiye'de mesleki öğretim önüne hangi engeller konulmaktadır? ? sorularının yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER'e soru önergesi verilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 12/01/2012 tarih ve 248 sayılı yazısı ile cevap verilmiştir.

İşte soru önergesine verilen cevap:

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber