Dayakçı öğretmene maaş cezası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Ocak 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MESUT ALTUN

Epilepsi hastası öğrencisini kopya çekti diye döven ve parmağının çıkmasına neden olan öğretmenin maaşının 30'da biri ceza olarak kesildi

Yüksek not aldığı sınavda kopya çektiğini iddia ederek tahta cetvelle dövdüğü epilepsi hastası 9 yaşındaki B.I.'nın parmağının çıkmasına neden olan öğretmen, hakkında açılan soruşturma kapsamında 30'a 1 oranında maaş kesme ile cezalandırıldı. SABAH'ın 8 Haziran 2011 tarihinde "Not dayağı psikolojisini bozdu" başlığıyla yayınladığı habere konu olan olay, Avcılar Denizköşkler İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, 3'üncü sınıf öğrencisi B.I. matematik sınavından 85 puan alınca, öğretmeni F.K. kopya çektiği gerekçesiyle epilepsi hastası küçük kıza dayak attı. Öğretmenin tokat atıp tahta cetvelle ellerine defalarca vurduğu B.I.'nın sağ işaret parmağı çıktı. Bunun üzerine anne Bilgi I. öğretmen F.K. hakkında kızına şiddet uygulayarak psikolojisini bozduğu gerekçesiyle "Kızımın psikolojisi bozuldu. Geceleri korkuyor, çığlık atarak uyanıyor, idrarını kaçırıyor" diyerek Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Haberin ardından Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık ise öğretmen F.K. hakkında Küçükçekmece 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme süreci devam ederken, yapılan idari soruşturma sonuçlandı. Öğretmen F.K.'ya 30'a 1 oranında aylıktan kesme cezası verildi.

"BEN DE 30 LİRA VEREYİM"

Öğretmene verilen cezayı yetersiz bularak tepki gösteren anne Bilgi I., "Cezayı duyunca çok canım sıkıldı. Kızımın hasta olduğunu bile bile döven öğretmene verilen ceza bu mu? Olaydan sonra kızımın psikolojisi bozuldu. Halen tedavi görüyor. Bir günlük ceza yaklaşık 30 lira ediyormuş. Eğer dayak atmanın cezası buysa 30 lira verip ben de öğretmeni döveyim! En azından içim rahatlar" dedi. B.I. ise dayak olayının ardından yaşadığı travma nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Psikiyatri bölümünde tedavi görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber