Ceza İnfaz Kurumu Katipleri, kadro derecesi olarak 1-4'e inmek istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2012 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki metin dereköy 42 ve reis0678 rumuzlu memurlar.net üyelerinde hazırlanmıştır

Ceza İnfaz Kurumu Katipleri zor şartlar altında çalışmakta olup, bunun karşılığı olarak sosyal haklardan mahrum ve mağdur edilmektedirler Adliyeye alınan zabıt katipleri ile aynı şartlarda sınava tabi olup 90 kelime yazarak ve aynı şartlarda sözlü mülakata tutulup alınıyorlar.

Cezaevi Katiplerinin 1 ila 4. derece kadroları bulunmadığından Adalet Hizmetleri Tazminatını Kadro derecesine göre düşük oranlarda almaktadırlar. 5.dereceli kadronun karşılığı olan %58 oranında Adalet Hizmetleri tazminatı ödenmektedir. Adalet Hizmetleri tazminatı olarak Cezaevi Personeline %58 ila %110 arasında tazminat ödenmekte olup, bu oranın en düşüğü ise %58 olarak Cezaevi Katiplerine ödenmektedir.

Cezaevi Katiplerine 1 ila 4. derece kadrosu verilmesi halinde tazminat oranı %100 oranında ödenecektir.

Cezaevi Katipleri, gece gündüz demeden her riski göze alarak herhangi bir güvenliği olmadan tahliye işlemlerini, hükümlü tutukluların, sevk, nakil , mahkeme, yazışmalar, ifadeler, infaz işlemleri, soruşturma işlemleri gibi her türlü işleri yapmasına rağmen, sosyal haklara gelince en fazla madur edilen Cezaevi Katibidir. Bu nedenle 1 ila 4. derece kadro verilmesi, verilmemesi durumunda kadro derecesi ile aylık derecesi karşılığı tazminat oranlarının %100 olarak eşitlenmesi temennimizdir. Bunların imkansız olması halinde;

Başbakanlığımızda bulunmakta olan Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmeleri Kanunu Tasarısı Taslağı Bulunmaktadır.

Bu Kanun Tasarısı Taslağı incelendiğine Cezaevi Katiplerinin isminin geçmediği görülmekte olup, Cezaevi Katipleri yine mağdur durumda bırakılmıştır. Bu taslakla Cezaevi Katiplerinin sosyal haklarının düzeltilmesi imkanı bulunmaktadır.

Bu Kanun Taslağının; İnfaz ve güvenlik tazminatı başlığının 19. maddesinin (ç) bendine Cezaevi Katiplerinin eklenmesi uygun olacaktır. Önerimiz şu şekildedir:

"MADDE 19-İnfaz ve güvenlik tazminatı
(1) Kurum personeli ile kurum denetiminde görev yapan personelden;
ç) İnfaz ve koruma başmemuru ve infaz koruma memuruna (7.000) ( Cezaevi Katiplerinin eklenmesi )"

Değiştirilen ve yürürlükten kaldırılan hükümler maddesi olan 22. Maddenin (d) bendine ise şu hüküm eklenmelidir.

"d) 152 nci maddesinin G) Adalet Hizmetleri Tazminatı bölümünün (d) bendi;
Ceza infaz kurumu müdürü, denetimli serbestlik müdürü, ceza infaz kurumu müdür yardımcısı, infaz uzmanı ve uzman yardımcısı, infaz ve koruma başmemuru, infaz ve koruma memurlarına ayrıca %75'inden az olmamak üzere %150 sine kadar şeklinde değiştirilmiştir. (Cezaevi Katiplerinin eklenmesi)"

Bunun yanı sıra;

* Cezaevi katipleri ile adliye katipleri arasındaki farkın giderilmesi ve aynı haklardan yararlandırılması, mesai ücretlerinin ödenmesi ve gerektiğinde adliye yazı işleri müdürlüğü sınavına da katılma hakkının olması.

* Cezaevi katiplerinin de cezaevi personeli gibi taşıma ruhsatlı silah alabilme hakkının,

olması durumunda Cezaevi Katiplerinin Sosyal haklarının düzeleceği ve mağduriyetlerin giderileceği temennimizdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber