THY, bu kadar yüksek yabancı dil bilgisini neden istiyor?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Ocak 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kokpitte İngilizce dersleri

TOEIC sınavından oldukça yüksek bir puan olan 641 puan almaları gerektiği yönünde bir karar aldı

Emre ÖZTÜRK HABER MERKEZİ

THY Yönetim Kurulu 15 Mart'a kadar bünyesinde çalıştırdığı 2 bin 200 pilottan profesyonel iş ve sektör İngilizcesi olarak bilinen TOEIC sınavından oldukça yüksek bir puan olan 641 puan almaları gerektiği yönünde bir karar aldı. Pilotlar şimdi bu sınav için ter döküyor. Usta pilotlar ise durumu şöyle eleştiriyor;

?Dil yüzünden kaza var mı'

- THY eski Uçuş İşletme Başkanı, emekli Kaptan Pilot Mustafa Kolko: ?Havacılık İngilizcesi özel bir literatüre sahiptir. Eğer bir kaptan pilot kendisini kuleye ifade edebiliyorsa, bu literatüre hakimse sorun yok demektir. Ben hiçbir uçuşumda bir Türk pilotunun İngilizce sıkıntısı çektiğin görmedim. Bugüne kadar hangi Türk pilotu dil yetersizliği iddiasıyla kaza yapmış? Havacılık İngilizcesiyle alakası olmayan bir sınavdan istenen puanı alamayan pilotlar dolayısıyla THY uçuşları mı iptal edecek??

?Havacılıkla ilgisi yok'

- Türkiye Havayolu Pilotları Derneği eski Yönetim Kurulu Üyesi, Kaptan Pilot Mete Dane: ?Bu sınav doğrudan havacılıkla ilgili olmadığı gibi istenilen puan akademik dil puanı ve çok yüksek. Belirli bir plan dahilinde tüm pilotlar bu sınava tabi tutularak İngilizce seviyeleri belirlenecek ve lisanslarına işlenecek.Asgari notu alamayan pilotların lisans hakları askıya alınacak. Tüm şirketler, pilotlarının bu sınava hazır olmalarını ikaz etmek için çeşitli deneme sınavları istemeye başladılar. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber