GPS bağlantısı kesilen ambulans korkuttu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Soma ilçesinde, bir köydeki vakaya giden ancak GPS bağlantısı kurulamayan 112 Acil Servis ambulansı, Beşyol Devlet Hastanesine geldi.

Alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde Kiraz köyündeki epilepsi hastası Mehmet Ali İkipınar'ı (44) almak üzere yola çıkan, önce telsiz bağlantısı, ardından GPS bağlantısı kesilen ambulans hastaneye döndü.

İkipınar'ı aldıktan sonra telefon ve GPS sinyali olmayan bir bölgede, hava şartlarının kötü olması ve zincirlerinin kopması nedeniyle yolda kaldığı belirtilen ambulansın vatandaşların ihbarı üzerine jandarma ekipleri tarafından kurtarıldığı ifade edildi.


Manisa'da, bir köydeki vakaya giden 112 acil yardım ambulansı ile GPS bağlantısı kesildi. Yaklaşık 3 saattir haber alınamayan ambulansın bulunması için çalışma başlatıldı.

AA muhabirinin, Manisa 112 Acil Servis İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bugün saat 12.48'de Soma ilçesine bağlı Kiraz köyüne bir vakaya gönderilen 112 Acil Servis ambulansı ile önce telsiz bağlantısı kesildi, ardından da coğrafik yer belirleme aygıtı ''GPS'' bağlantısı koptu.

İçerisinde üç paramedik personelin bulunduğu ve yaklaşık 3 saattir kayıp olan ambulansın bulunması için jandarma ekipleri ve çağrının yapıldığı köyden vatandaşların katılımıyla ambulansın gidiş güzergahında arama başlatıldı.

Bölgede yolların karlı ve buzlanmış olmasından dolayı arama çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber