Teslim olan PKK'lı: Askere 'düşman' diyorlar ama askerin parkası üzerimde/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖMER ŞANLI

Bingöl'de 9 PKK'lının öldüğü operasyonda askerlerin yaralı teröristlere gösterdiği sıcak yaklaşım objektiflere saniye saniye yansıdı. Yaralı terörist "Askere 'düşman' diyorlar ama askerin parkası üzerimde. Teslim olduğum için pişman değilim" dedi

Merkeze bağlı Ilıcalar beldesi kırsalındaki bir mezra evine önceki gün düzenlenen operasyonda 9 terörist ölü, 3 terörist yakalandı. Özel Harekât timlerince gerçekleştirilen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı. PKK'lılara, asker ve sağlık görevlilerinin sıcak ilgisi dikkat çekti. Yaralı teröristlere anında sağlık müdahalesinde bulunulurken, üşüyen teröristlere de asker parkası giydirildi. Operasyonun detayları da ortaya çıktı.

'TESLİM OLURSANIZ ÖLDÜRÜRÜM'

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer operasyona ilişkin şu bilgileri verdi: "Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına başlangıçta silahla karşılık veren ve üzerlerinde bulunan el bombalarını patlatan teröristlerden 9'u ölü, 3'ü yaralı ele geçirildi. Sağ olan teröristlerden alınan bilgilere göre, örgüt mensuplarının çoğu, askerlerin 'teslim ol' çağrısı üzerine teslim olmayı istemiş. Ancak sözde Eyalet Koordinatörü Peri-Mahir kod adlı H.K.'nin birçok eylemi bulunması ve teslim olması halinde kendisinin ve ailesinin örgüt tarafından infaz edileceğini bildiğinden diğer teröristleri tehdit etmiş. Teslim olanı vururum deyip teröristlere üzerlerindeki el bombalarını patlattırmış. Yaralılar, bombalarının pimlerini çektikten sonra geriye doğru kaçarak ölümden kurtulmuşlar."

'ÖRGÜTE KATILDIĞIMA PİŞMANIM'

Yaralı yakalanan PKK'lılardan biri "Örgütte yoz ilişkiler yaşanıyor. Allah'a inanmıyorlar. Hakaret ediyorlar. Kampımız deşifre oldu. Mecburen köylülerin ahırına girdik. Sabaha karşı nöbetçile, 'etrafı askerler sarmış' dediler. Silahlarımız alındıktan sonra, 'bombasının pimini çekip atmayanı ben öldüreceğim' dedi, grup sorumlusu. Teslim olduğum için pişman değilim, örgüte katıldığım için pişmanım. Asker için 'düşman' deyimi kullanılıyor ama askerin parkası üzerimde" dediği kaydedildi. sinde bulunulurken, üşüyen teröristlere de asker parkası giydirildi. Operasyonun detayları da ortaya çıktı.

'TESLİM OLURSANIZ ÖLDÜRÜRÜM'

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer operasyona ilişkin şu bilgileri verdi: "Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına başlangıçta silahla karşılık veren ve üzerlerinde bulunan el bombalarını patlatan teröristlerden 9'u ölü, 3'ü yaralı ele geçirildi. Sağ olan teröristlerden alınan bilgilere göre, örgüt mensuplarının çoğu, askerlerin 'teslim ol' çağrısı üzerine teslim olmayı istemiş. Ancak sözde Eyalet Koordinatörü Peri-Mahir kod adlı H.K.'nin birçok eylemi bulunması ve teslim olması halinde kendisinin ve ailesinin örgüt tarafından infaz edileceğini bildiğinden diğer teröristleri tehdit etmiş. Teslim olanı vururum deyip teröristlere balarının pimlerini çektikten sonra geriye doğru kaçarak ölümden kurtulmuşlar."

'ÖRGÜTE KATILDIĞIMA PİŞMANIM'

Yaralı yakalanan PKK'lılardan biri "Örgütte yoz ilişkiler yaşanıyor. Allah'a inanmıyorlar. Hakaret ediyorlar. Kampımız deşifre oldu. Mecburen köylülerin ahırına girdik. Sabaha karşı nöbetçile, 'etrafı askerler sarmış' dediler. Silahlarımız alındıktan sonra, 'bombasının pimini çekip atmayanı ben öldüreceğim' dedi, grup sorumlusu. Teslim olduğum için pişman değilim, örgüte katıldığım için pişmanım. Asker için 'düşman' deyimi kullanılıyor ama askerin parkası üzerimde" dediği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber