Van'da çadırkentlerin tamamı boşaltılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AHMET GÖRÇÜM

Van'da yaşanan depremlerin ardından Van ve Erciş'e kurulan 9 çadırkentin tamamı kaldırılıyor.Çadırkentlerde kalan vatandaşların tamamlanan konteyner kentlere geçişleri hızlandırıldı. Çadırkentlerin toplanmasının ardından tedbir amaçlı sadece Seyrantepe Mahallesi'ndeki 500 Mevlanaevi'nin kaldırılmayacağı belirtildi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, çadırkent sorumlularından çadırların en kısa sürede boşaltılmasını talep etti. Hoparlörlerden de çadırdaki depremzedelerden çadırları boşaltmaları istendi. Bununla ilgili yazılar duyuru tablolarına asıldı. Duyurularda ayrıca evleri orta hasarlı ve yıkık olanlara konteyner verileceği, evi hasarsız olanların da çadırlarını alıp istedikleri yere kurabilecekleri yazıldı. Yetkililer, en geç önümüzdeki hafta içerisine kadar, şu anda depremzedelerin yaşadığı 1.721 çadırın tamamının boşaltılacağını belirtti.

Bu arada kendilerine konteyner çıkmadığını, daha önce kiracı oldukları için çadırları kuracakları bir alanları da olmadığını belirten vatandaşlar ise mağduriyetlerine çözüm bulunmasını istiyor. Kiracıyken deprem sonrası evini terk eden ve bir daha ev bulamadığı için çadırkentte yaşayan Osman Nuri Sayın, "Depremle birlikte evimi terk ettim. Evim hasarsız, ama ev sahibi evi artık kiraya vermiyor. Bana konteyner de verilmedi." ifadelerini kullandı. Ayhan Alan ise annesi, kardeşi ve çocuklarıyla aynı çadırda kaldığını söyledi. Deprem öncesi kaldığı kiralık evin sahibinin altı aylık kiraya karşılık 8 bin TL'lik eşyasına el koyduğunu belirten Alan, "Herkes gitti, sadece biz kiracılar ortada kaldık." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber