Bakan Çelik: Sendikalaşma oranı yüzde 60 değil, yüzde 8,5

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de sendikalaşma oranının kamuoyuna yansıtıldığı gibi yüzde 60 değil, yüzde 8,5 olduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Türkiye'de 880 bin işçi vardır. Türkiye'de yüzde 60'ı sendikalı değildir. Yüzde 8,5'u sendikalıdır. Bazıları sanal rakamlarla birbirimizi aldatalım diyor. Devlet aldatır mı ya. Devletin bakanı yüzde 8,5'u yüzde 60 der mi?" ifadesini kullandı.Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü Bölge Laboratuvarları'nın Güçlendirilmesi' projesi kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Faruk Çelik, Türkiye'de verilerin pozitif seyretmesi için çalışmalarımızı sürdüğünü dile getirdi. Bakan Çelik, "Dünyada olup bitenlere baktığımızda Dünya Bankası ve özellikle IMF dünya ülkelerini büyüme rakamlarını yeniden revize etti. Bizim durumumuza bakarsak bu tabloların ürünü çok ciddi bir işsizlik tablosu ile dünya karşı karşıya. Yunanistan'da işsizlik 17,6'lara geldi. ABD yüzde 9'u aştı. OECD ülkeleri arasında istihdamı ve istikrarı, istihdama büyümeyi gerçekleştiren ülkelerin başındayız." dedi.

Memurların maaşlarına henüz zam yansımadığına dikkat çeken Bakan Faruk Çelik şunları kaydetti: "Neden toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçtik. Toplu sözleşme artık memurlara bakanın dudağında hükümetlerin talepleri doğrultusunda değil, masanın etrafında maaşların zarar vermesi anayasal değişikliği ile gerçekleştirmiştir. Uyum yasasını meclise gönderdik. Bu açılımı da memurlarımızla bir masanın etrafında paylaşarak kendi ücretlerini zammı kendileri taraf olarak belirleyecekler."

"DEVLET VATANDAŞINI ALDATMAZ"

Sendikal mevzuat konusunda kamuoyunda yanlış bilgilendirmelerin olduğunu vurgulayan Çelik, "Türkiye'de 3 milyon 200 bin sendikalı olmayan işçiyi bakanlık kayıtlarına ve resmi kurumlara söyletmeyi yıllardır devam ettiriliyor. Bu doğru değildir. Bu kadar yoktur. Türkiye'de 880 bin işçi vardır. Türkiye'de yüzde 60'ı sendikalı değildir. Yüzde 8,5'u sendikalıdır. Bu rakamlara ulaşmak için yasanın çıkması gerekiyor. Bazıları sanal rakamlarla birbirimizi aldatalım diyor. Devlet aldatır mı ya. Devletin bakanı yüzde 8,5'u yüzde 60 der mi? Sosyal güvenlik verilerini esas alalım. İşyeri barajını hiç ellemedik. Gürültü koparttılar." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber