Trafik kazalarında sağlık giderlerini SGK karşılıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Şubat 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), trafik kazalarında yaralananların sağlık giderlerinin karşılanmasına ilişkin usul ve esasları düzenledi.

Resmi Gazete'de dün yayınlanan yeni yasa doğrultusunda bir genelge yayınlayan SGK Başkanı Fatih Acar'ın verdiği bilgiye göre trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın SGK tarafından karşılanacak. Acar yayınladığı genelgeyle de bu düzenlemeye açıklık getirdi. Buna göre Genel Sağlık Sigortalı (GSS) kazazedeler için trafik kazası geçirilen araç plaka bilgisi yeterli olacak.

Sigortası olmayan kanıt verecek

GSS'li olmayanlar içinse kaza tespit tutanağı veya trafik kazası geçirdiğine dair kanıtlayıcı belge istenecek. Trafik kazalarına bağlı tıbbi malzeme, yol, gündelik, refakatçi giderleri şahıs ödemeleriyle ilaç giderleri SUT hüküm ve ekleri esas alınarak kurumca karşılanacak. Genel Sağlık Sigortalısı (GSS) olmayanların sadece Türkiye'de meydana gelen kazalardaki tedavileri karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber