Yatılı Öğrencilerin Aile Hekimleri Tarafından Muayene Edilmesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2012 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 20/12/2011 tarihli, 9537 sayılı ve ?Yatılı Öğrencilerin Aile Hekimleri Tarafından Muayene Edilmesi ? konulu yazıları ile ?25 Mayıs 2010 tarihli ve 27591 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan "Aile Hekimi Uygulama Yönetmeliği" hükümler çerçevesinde düzenlenmesi gereken "Aile Hekimi Tercih Formu"nun ailede 18 yaşından büyüklerin kendileri, 18 yaşından küçüklerin ise velileri tarafından imzalanması gerektiğinden bahisle Bakanlığımıza bağlı okul pansiyonlarında barındırılan öğrencilere yönelik formların tanzimi sırasında bazı aksaklıkların yaşandığı yönünde duyumlar alınmıştır.

Bakanlığımıza bağlı okul/kurum ve pansiyonlarda velinin sorumlulukları ve kimlerin veli olabileceği Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğin 24 üncü maddesi, ilgi İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardım Yönetmeliği 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (f) bendi ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğin 27 nci maddesinde belirtilmiştir.

Konunun yukarıda belirtilen Yönetmelik hükümleri çerçevesinde değerlendirilerek Bakanlığımıza bağlı resmi okul pansiyonlarda barındırılan yatılı öğrencilerin muayene ve tedavileri sırasında ilgili okul müdürlüklerince her türlü yardımın yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. ? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber