Çorum il müdürlüğünün norm kadro cevabı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2012 10:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BASIN AÇIKLAMASI

03.02.2012 tarihinde yapılan Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin atamalarına ilişkin bazı yerel basın organları ile bazı internet sitelerinde yer alan haberlerle ilgili olarak; İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işlemleri hakkında kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi için aşağıdaki açıklamalara gerek duyulmuştur.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ?İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri? başlıklı 41. maddesi ve Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümleri, Aralık 2011 öğretmenlerin Eş Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 09/01/2012 tarih ve 1101 sayılı yazılı emirleri doğrultusunda öğretmenlerin il genelinde dengeli bir biçimde dağılımlarının sağlanması, derslerin boş geçmemesi, öğretmensiz eğitim kurumu bırakılmaması ve personel boyutunda atıl kapasite yaratılmaması için tüm sendikalarımızın önerileri de göz önüne alınarak öğretmen ihtiyacı bulunan okul ve kurumlara atamalar gerçekleştirilmiştir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz son 3 yıldır, norm kadro fazlası öğretmenlerimizin istekleri doğrultusunda;

2009 yılında 100 Norm fazlasından isteğe bağlı 20 öğretmen,
2010 yılında 179 Norm fazlasından isteğe bağlı 22 öğretmen,
2011 yılında 292 Norm fazlasından isteğe bağlı 56 öğretmen (09/02/2011)
2011 yılında 272 Norm fazlasından isteğe bağlı 29 öğretmen (14/09/2011)
Atamaları gerçekleştirmiştir.

Öğretmenlerimizin istekleri doğrultusunda yapılan atamalara rağmen, dengeli öğretmen dağılımı konusundaki sıkıntı devam etmiştir.

Örneğin; İlçelerimizde 98 sınıf öğretmenine ihtiyaç varken, il genelinde 120 sınıf öğretmeni fazlası vardır. Yine ilçelerimizde 11 biyoloji öğretmeni ihtiyacı varken, il merkezinde 9 biyoloji öğretmeni fazlası, Sosyal Bilgiler branşında ilçelerimizde 16 ihtiyaç varken, il merkezinde 11 fazlalık vardır.

Çorum Merkez'deki mevcut öğretmenlerin normu karşılama oranı % 97 iken ilçelerdeki oranımız ortalama % 69' dur.

Yani il merkezindeki bir çok branş ya da sınıf öğretmenimiz maaş karşılığını dolduramazken, ilçelerimizde ücretli öğretmen çalıştırılmaktadır. Hatta ilçelerimizde birçok branşta ücretli öğretmen bulunmasında sıkıntı yaşanmaktadır. Diğer yandan il/ilçe emri öğretmenleri ve okullarımızdaki norm fazlası öğretmenlerin ihtiyaç bulunan merkezdeki okullara atamaları yapılmadığı takdirde, isteğe bağlı sıra atamalarından dolayı ilçelerdeki öğretmenlerimiz Çorum Merkez okullarına atanmakta, dolayısıyla mevcut norm fazlalığının giderilmesi mümkün olamamaktadır. Her yıl özür grubu atamalarından il/ilçe emri gelen öğretmenlerle birlikte değerlendirildiğinde bu atamalar yapılmazsa personel boyutunda büyük atıl kapasite yaratılmış olacak ve bu fazlalık giderilemeyecektir. Çünkü bir tarafta norm kadro fazlası öğretmen varken, diğer taraftan öğretmeni olmayan okullar bulunmaktadır.

Ayrıca bir internet sitesinde yer alan ?Çorum Milli Eğitim Müdürlüğünün Usulsüz, Adaletsiz Atamalarına Kim Dur Diyecek? konulu haberle ilgili olarak;

Aralık 2011 Öğretmenlerin Eş Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirmeleri kapsamında İl/İlçe emrine atanan öğretmenlerin İl İçindeki atamaları yine aynı kılavuzunun ?Yer Değiştirmek İsteyenler? başlıklı 2.1.2. ve 2.1.4. maddeleri doğrultusunda öncelikle istekli olanların istekleri ve puan üstünlüğüne göre, istekte bulunmayanların ise kendi aralarında puan üstünlüğüne göre münhal olan okul/kurumlara yapılmıştır.

Söz konusu internet sitesinde yer alan ithamların gerçeklerle ilgisi bulunmamaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz 03.02.2012 tarihinde il genelindeki 384 norm fazlası öğretmenden 170'inin atamasını gerçekleştirmiştir. Atamaların 67'si kendi istekleri doğrultusundadır. Ayrıca il/ilçe emri öğretmenleri dışında hiçbir öğretmen yerleşim yeri dışında bir atamaya tabi tutulmamıştır. Bu il/ilçe emri öğretmenleri de Aralık 2011 öğretmenlerin Eş Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 09.01.2012 tarih ve 1101 sayılı yazılı emirleri doğrultusunda, şeffaf ve objektif kıstaslara göre yapıldığını eğitim sendikalarımızın temsilcileri de bilmektedirler. Ayrıca Eğitim Sendikalarımız bu konuya ilişkin yazılı ve görsel basında teşekkürlerini bildirmişlerdir. Kamu yararı gözetilerek yapılan atamalarda başka bir amacın aranması yanlış ve yanıltıcı bir açıklamadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

15/02/2012

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber