Bu illerde okullara kar tatili/ Video

Haber Giriş : 17 Şubat 2012 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adıyaman'da okullar tatil edildi

Adıyaman Valiliği, sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile bütün okulların 1 gün tatil edildiğini bildirdi.Valilikten yapılan açıklamada, "Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlülerin ve hamile bayanların 1 gün süre ile idari izinli sayılmaları İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile oy birliğiyle kabul edilmiştir." ifadesine yer verildi.


Çankırı'da eğitime kar tatili

Çankırı'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı şehri beyaz örtüyle kapladı. Çankırı merkez ve köylerinde okullar bugün tatil edildi.

Şehirde kar kalınlığı yer yer 30 santimetreyi buluyor. İlçelerde ise kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığı belirtiliyor.

Niğde'de eğitime ara verildi

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Kütahya'da eğitime kar tatili

Kütahya'da yoğun kar ve tipi nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'ndan edinilen bilgilere göre Kütahya'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Simav, Pazarlar, Şaphane'de ilk, orta ve lise dengi okullar, Emet'te ise taşımalı eğitim görülen okullar bir gün tatil edildi.

Sivas'ta eğitime kar engeli

Sivas merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime 1 gün ara verildi.Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. Sivas kent merkezindeki okullarda ise eğitime devam edildiği belirtildi.

Konya, Karaman, Kütahya ve Isparta'nın bazı ilçelerinde okullar tatil edildi

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Konya, Karaman, Kütahya ve Isparta'nın bazı ilçelerinde okullar bugün tatil edildi.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Beyşehir ve Doğanhisar ilçe merkez, belde ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Karaman'da da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlar nedeniyle Başyayla ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Başyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Atlı, geceden beri yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini söyledi.

Kütahya'da da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. Emet ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için okullar bugün tatil edildi.

Kar kalınlığı, söz konusu ilçe merkezlerinde 20-30 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 40-50 santimetreye ulaştı.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılınç, kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi, belde ve köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildiğini söyledi.

CHA - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber